Beker van België: 1/16de finales

Ronny anthonis
| 0 reacties
Beker van België: 1/16de finales
Foto: © SC

We zouden bijna vergeten dat het om de Beker van België gaat. Nog weinig ploegen uit lagere afdeling en enkele affiches om van te smullen. De toon werd gisteren al gezet door Genk en Anderlecht, vandaag moeten ook de andere overgebleven eersteklassers de wei in.
De topaffiche vanavond is zonder twijfel de Waalse derby Standard Luik – Sporting Charleroi maar er zijn ook andere mooie maar vooral onvoorspelbare duels te spelen...

Standard start uiteraard als favoriet in de Waalse derby. Na een mooie generale repetitie tegen Lierse zijn de troepen van D’Onofrio klaar om ook Charleroi de warmte van de hel te laten voelen. Ongetwijfeld een wedstrijd waarin het heilige vuur niet zal ontbreken, Charleroi heeft immers iets goed te maken na het belabberde scoreloos gelijkspel tegen La Louvière. Kan de revelatie van het seizoen het op het veld van Standard waarmaken om ook voor succes in de Beker te gaan? De nummers drie en vier uit de competitie tegen elkaar in een duel op het scherpst van de snee. De verliezer kan dit weekend in de competitie al revanche nemen, dat ontvangt Charleroi immers de heren uit Standard.

Club Brugge heeft misschien wel de makkelijkste ploeg getroffen. Olympique Charleroi mag in principe geen problemen overleveren al is het toch opletten geblazen. De tweede ploeg uit Charleroi schakelde stadsgenoot Cercle Brugge uit en met Waalse clubs ben je nooit klaar. Komt daar dan nog eens bij dat Club met de kansen morste tegen Beveren. Er wordt nog steeds gespeeld om de Beker, een competitie apart waarin alles mogelijk is, ...
Mogen we misschien een grote stunt van de underdog verwachten?

Ook Lierse, dat dus met zware 4-1-cijfers verloor van Standard heeft een op papier makkelijkere opdracht dan het misschien in werkelijkheid zal worden. Lierse kwam op Standard amper in het stuk voor en Paul Put rekent daarom op het eergevoel van zijn spelers. Ook tegenstander Eupen kan de kaart van underdog uitspelen, deze nobele onbekende tweedeklasser speelde op eigen veld Westerlo naar huis met droge 4-2. Lierse raakte in blessuretijd pas langs Kv Oostende. Put moet enkele basispionnen missen (kacic, Timmermans, Delorge en Thompson). De trainer zelf beslist later op de dag of hij op de bank zal zitten of niet. Een wedstrijd waar alles open ligt en het dus elke kant kan uitgaan.
Eupen doet het wel niet goed in tweede afdeling, ze staan er momenteel vijftiende.

En dan hebben we nog …

Moeskroen – AA Gent: Moeskroen raakte amper voorbij Sprimont in de vorige ronde, ook in de competitie loopt het minder na een zwakke partij tegen Anderlecht. De Walen zullen uit een ander vaatje moeten tappen tegen AA Gent dat Brussels er uit kegelde.

La Louvière – Beveren: De Ivoriaantjes van Beveren mochten van geluk spreken dat ze geen pandoering kregen van Club Brugge vorige weekend. Ook zij zullen eerherstel zoeken in de beker en het even goed willen doen als vorig jaar. Mag La Louvière in de beker wel winnen van zijn voorzitter?

Lokeren – Sint-Truiden: Lokeren speelde vooral in de tweede helft de pannen van het dak tegen Cercle Brugge vorige speeldag, het werd 4-0 voor Lokeren. Een schril contrast met het 4-1-verlies van tegenstander STVV tegen jawel Bergen. Pittig detail, ook daar vielen alle doelpunten in de tweede helft.

Bergen – Germinal Beerschot: Bergen kreeg vorig weekend een mentale opsteker, het won zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Germinal Beerschot staat slechts veertiende en wil zo ver mogelijk verder bekeren om het seizoen toch nog wat glans te geven.


De volledige loting van de Beker van België:

Racing Genk – RSC Anderlecht
Club Brugge – Olympique Charleroi
Standard Luik – Sporting Charleroi
Moeskroen – AA Gent
La Louvière – Beveren
Lokeren – Sint-Truiden
Bergen – Germinal Beerschot
Eupen – Lierse
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties