Burnley kegelt Liverpool uit FA Cup

Yves Dekoning
| 0 reacties
Burnley kegelt Liverpool uit FA Cup
Foto: © SC


Burnley - Liverpool 1-0

Burnley heeft voor de verrassing van de derde ronde van de FA Cup gezorgd door topclub Liverpool er uit te kegelen. Een komische own-goal van Djimi Traoré velde het verdict. 


Burnley (10de in The Championship) speelde een uitstekende eerste helft en zette Jerzy Dudek verschillende keren aan het werk. Op een zwaar veld en onder hevige winden kwam de thuisploeg een stuk beter voor de dag dan de bezoekers uit Liverpool. Vooral Richard Chapelow en Micah Hide waren gevaarlijk. De jonge garde van de Mighty Reds moest wachten tot vlak voor rust op een eerste doelpoging.

Na de koffie kwam Liverpool iets beter voor de dag, maar in de 55ste minuut liepen ze tegen een domme goal aan. Djimi Traoré liep een ongevaarlijke voorzet klungelig in eigen doel. Rafael Benitez bracht Milan Baros in de ploeg, en het spelniveau steeg. Liverpool kon echter niet meer op gelijke hoogte komen. Drie minuten kreeg Antonio Nunez nog een rode kaart. Het jeugdige Liverpool droop teleurgesteld af, het moedige Burnley wordt beloond met een plaatsje in de vierde ronde van de FA Cup.


Burnley: Jensen, Sinclair, Cahill, McGreal, Camara, Hyde, Grant, Roche, Chaplow, Valois, Moore.

Liverpool: Dudek, Raven, Hyypia, Whitbread, Traore (Baros 65), Nunez, Biscan, Welsh (Mellor 75), Potter, Warnock, Sinama Pongolle.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties