Kanaries gaan niet naar De Heizel

bernie de vuyst

Lokeren bekert verder ten koste van Sint-Truiden. Een laat penaltydoelpunt van Gretarsson op Daknam was beslissend voor de kwalificatie.

In de beginfase ging het spel goed over en weer met kansen voor beide ploegen. Het was in de 20ste minuut de thuisploeg die op voorsprong klom dankzij een doelpunt van de debuterende Roma (1-0). De kleine Braziliaan kopte een vrijtrap van Kristinsson tegen de touwen.

STVV wou terugbijten, maar Lokeren stond goed te verdedigen. Drie minuten voor rust was het toch raak voor de Truienaars toen De Ceulaer weer eens een fantastische actie te voorschijn toverde (1-1).

Na de koffie namen de Waaslanders de partij in handen. Echt gevaarlijk was het evenwel niet, enkel nieuwkomer Madi kon Castro bedreigen. Iets na het uur ging STVV-captain Delorge in fout: tweede keer geel en de bezoekers dus met een mannetje minder.

In de 77ste minuut kreeg Ademilson een uitstekende kans, de Braziliaan besloot echter net aan de verkeerde kant van de paal. De Limburgers konden enkel via een vrijtrap van Hajnal dreigen.

De wedstrijd leek op verlengingen af te stevenen totdat Ademilson vier minuten voor affluiten neerging in de zestienmeter: penalty! Specialist Gretarsson klaarde de klus secuur. Zo stootte Lokeren verdiend door naar de volgende ronde.