R. Wezemaal voor zware klus

Guillaume Belaey
| 0 reacties
R. Wezemaal voor zware klus
Foto: © SC

In theorie krijgt de topvijf op de 18de speeldag haalbare tegenstanders voor de voeten geschoven. Behalve misschien landskampioen Rapide Wezemaal dat Sinaai Girls in de ogen kijkt. Bovendien blijft het feit hoe Rapide zich zal opstellen nadat trainer Ernest Willekens deze week zijn taak neerlegde. Wellicht wou deze de weg vrijmaken om een nieuwe wind te laten waaien bij de landskampioenen. In ieder geval zal Sinaai Girls zich daar weinig van aantrekken en resoluut voor een driepunter gaan. En wellicht creëerde de Wase ploeg een stimulans door die winst tegen Wezemaal tijdens de finale van Women’s Flanders Soccer Club. Want, alle baten helpen.
 
Bij Vlimmeren Sp krijgt Eva’s Kumtich een tegenstander te bekampen die nog steeds strijdt om de afdaling te ontlopen. De Eva’s die in de heenronde viermaal raak troffen moet ook nu in staat zijn dat minstens te evenaren alhoewel winst meer dan voldoende is om in het vaarwater te blijven van de leiders.
 
Koploper Anderlecht dat vorige week kostbare punten verloor kan zich dat voortaan niet meer veroorloven. Tegen DV Borgloon moeten de Brusselse vrouwen winnen alhoewel dat sneller geschreven is dan uitgevoerd. Vorige week had Wezemaal aanvankelijk alle moeite om een taai Borgloon op de knieen te krijgen. Dus een verwittigde ploeg….!
 
Zuid-West-Vlaanderen speelt het West-Vlaamse derby bij Opex Girls Oostende. Laten we er aan herinneren dat Zuid-West in de heenronde hemel en aarde moest bewegen om alsnog met het kleinste verschil de kustploeg te doen kapseizen. Ook hier geldt de gouden regel: Zuid-West let op uw zaak!
 
Omtrent Hewian Lanaken is het duidelijk: de moedige Lanakense club is gedoemd om volgend jaar terug naar tweede nationale te dalen. Volgens geruchten zou er sprake zijn van een samenwerking met tweede nationaler Patro Maasmechelen. Voorlopig blijft dat sombere toekomstmuziek. Bij Lentezon Beerse kan Lanaken enkel maar trachten de schade te beperken.
 
Het wispelturige Zultse VV blijft maar steeds goede en minder goede uitslagen aan mekaar koppelen. Tegen gelijkwaardige ploegen laten de groen-witten vaak van hun pluimen. Tegen quasi sterkere tegenstanders springen ze plots uit hun schelp. De thuispartij tegen Stand. Luik kadert zowat in die laatste optie. Vraag : kan Zultse zich nog eens opladen zoals het al eerder deed, want een nieuwe nederlaag zouden de problemen weer vorm geven.
 
Stuntploeg Oud-Heverlee Leuven reist naar het niet te onderschatten VCD. E. Aalst. Voor de Brabantse ploeg een wedstrijd waarin ze moeten bevestigen dat die vijfde plaats meer dan haalbaar is. In de heenronde had OHL weinig voorsprong om hun thuiszege veilig te houden. Bovendien zijn de Ajuintjes op eigen veld moeilijk te temmen. Hopelijk lopen de OHL-vrouwen na afloop  niet met waterlanders in de ogen terug naar de kleedkamers.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties