Analyse SK Tongeren laat kans liggen

Niels Hendriks
| 0 reacties
SK Tongeren laat kans liggen
Foto: © SC

Ondanks dat leider KVSK United op deze 20e speeldag thuis 1-1 gelijk speelde tegen KS Kermt-Hasselt vergroot het haar voorsprong op de tweede in de rangschikking SK Tongeren. De jongens van trainer Visser dolven in Genk met 1-2 het onderspit tegen mede-eindrondekandidaat Walhain.

OH Leuven herstelde van de thuisnederlaag van vorige speeldag door nu thuis met 2-0 te winnen van R Francs Borains, wat betekent dat de Henegouwers in het bezit blijven van de rode lantaarn. Die andere kelderploeg Excelsior Veldwezelt bleef ook puntenloos achter tegen Sprimont na 0-1 nederlaag. De Luikenaars blijven door deze overwinning in de top vijf meedraaien en blijven een outsider voor mogelijke eindronde deelname.

Ook promovendus WS Woluwe breit een verlengstuk aan hun zorgeloos eerste seizoen in derde klasse. Deze keer pakten ze de drie punten mee uit Namen na een 1-2 zege tegen het plaatselijke UR NamenDiegem Sport daarentegen ging enigszins verrassend thuis met 0-2 onderuit tegen het in degradatiezorgen verkerende Bocholt VV. De Damburgers doen daarmee een gouden zaak in deze degradatiestrijd, ze hebben nu vijf punten voorsprong op de derdelaatste in de stand. In de Luikse burenstrijd tussen Seraing RUL en Kelmis eindigde de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel, waardoor "Les Tigres" een puntje uitlopen op concurrenten Excelsior Veldwezelt en Francs Borains. 

OC Charleroi lijkt een onbezorgd seizoen in de middenmoot tegemoet te gaan na de 2-1 zege tegen KVK Tienen. De suikerjongens moeten echter nog steeds de ploegen onder hun in het oog houden om zelf niet in de degradatiestrijd verzeild te geraken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties