Visé geraakt niet voorbij Eupen

Jimmy Wouters

Visé geraakte tegen Eupen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hiermee schieten beide ploegen in feite niets om in hun strijd om de degradatie.

De Luikse derby lokte veel volk, maar veel kregen ze niet te zien. Nochtans kreeg Eupen al na 1 minuut een  uitstekende mogelijkheid na mistasten van Schmitt. Zoals zo vaak in een rechtstreeks degradatieduel was de strijd hevig en het spectakel afwezig. Na 26 minuten kreeg Visé haar eerste kans. Het schot van Landu Tubi devieerde via het been van Jost in doel. De bezoekers waren door dit doelpunt erg aangeslagen er kwamen niet meer tot voetballen. Visé drukte door, maar dat resulteerde niet in de bevreidende 2-0.

Na rust kwam Eupen dan toch opzetten. Het zette Visé meteen het mes op de keel. 10 minuten na rust kreeg Eupen een vrije trap vlak voor de rechthoek. De poging van Keller werd echter mooi door Schmitt uit doel gezweefd. Iets daarna belandde een scherpe voorzet van Oussalah mooi op het hoofd van Vinalmont die overhoeks de gelijkmaker binnenknikte. Visé probeerde het tij te keren, maar kwam pas 20 minuten voor tijd echt op dreef. Het zette Eupen, door mooi verzorgd voetbal, vast voor eigen doel, maar was besluiteloos in de afwerking. Aan de overkant kregen de bezoekers via Vosbokoinikov nog enkele mooie kansen, maar de Est was erg ongelukkig in zijn acties. De laatste goede kans was nog voor de thuisploeg, dat een vrije trap van Bayok tegen de kruising zag uiteenspatten.

Een billijk gelijkspel na een felle derby. Eupen mag al bij al tevreden zijn met dit puntje. Voor Visé wordt het nog een moeilijke weg om zich te handhaven.