Analyse Met hakken over de sloot

Guillaume Belaey
Met hakken over de sloot

Op de 21ste speeldag kwamen RSC Anderlecht en Zuid-West-Vlaanderen maar net met de hakken over de sloot bij Lentezon Beerse respectievelijk bij Dames Zultse VV. Ook Sinaai Girls maakte kennis met een stevig en taai Vlimmeren Sp. dat jammer genoeg een dubbele voorsprong nog uit handen liet glippen. Bovendien pakte Opex Girls Oostende een gouden punt tegen middenmoter VCD.E. Aalst.

Slechts Eva’s Kumtich kon moeiteloos zijn puntenteller aanzwengelen tegen hekkensluiter Hewian Girls Lanaken. Ondanks gestart met windnadeel zorgden Wendy Roden en Kelly Nijns voor een geruststellende voorsprong. Nog voor rust dikten Roden en Sindy Put dit bonus verder aan. Na de herneming mocht thuisdoelvrouw Heidi Peeters zich verwarmen terwijl doublure Sabrina Broos haar verving om eveneens, wegens geen pakwerk, staan te verkleumen. Op het uur prikte Petra Vanelderen de forfaitcijfers op het bord. Even later maakte Brenda Das het half dozijn vol.

Met een dosis geluk bleef Anderlecht na de nipte zege bij Beerse op titelkoers. Wegens de wind was het moeilijk combineren al bleek Beerse zich beter in hun sas te voelen. Bezoekende doelvrouw Gave Van Poucke moest trouwens geregeld tussen komen. Sarah Glazemaekers en Kim Verlooy hadden de openingstreffer aan de voet maar Van Poucke reageerde steeds alert. Een wissel bij de bezoeksters met Cynthia Browaeys die inkwam voor Leen Wouters zorgde blijkbaar voor de kentering. Brouwaeys kende overigens pech met een poging op de paal. Het enige doelpunt viel net voor rust toen een voorzet-schot van Sophie Mannaert, door de wind gedragen, aan de tweede paal binnen dwarrelde.

Na rust hanteerde Anderlecht het wapen van de tegenstoot. Hierin  schreeuwden de bezoekers voor strafschop toen Browaeys werd neergehaald toen ze de Beerse-doelvrouw omspeelde. De scheidsrechter deed of zijn neus bloedde en weg kans. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren waarbij Beerse geen loon naar werken kreeg tegen een weinig imponerende titelkandidaat.

Opex Girls Oostende speelde een knappe partij maar zou uiteindelijk ongelukkig de zo begeerde driepunter mis lopen. De kustploeg startte met de stormwind in de rug. Aanvankelijk miste De Rammelaere een open kans hoewel ze dat drie minuten later herstelde door een hoekschop van Hullebus in te knikken. Aalst reageerde met verzorgd combinatiespel al bleven de betere kansen voor de thuisploeg. Zo knalde Segers op binnenkant paal waarna de bal weer in het veld patste. Geen dubbele voorsprong voor Oostende want een onfortuinlijke Segers devieerde een bezoekend centerschot in eigen doel. Even voor rust toch de Oostendse tweede treffer na een vloeiende actie Willaert-Hullebus door De Rammelaere afgewerkt.

Na rust domineerde Aalst met windvoordeel hoewel de kustploeg gevaarlijk bleef counteren. Oostende-doelvrouw Ureel verijdelde een poging terwijl De Rammelaere een derde treffer verprutste. In de daarop volgende tegenstoot kwam Aalst evenwel langszij. Nadien kregen beide ploegen nog elk een uitgespeelde kans hoewel de doelvrouwen overeind bleven. Sensatie nog in de slotfase als Jacques de bezoekende lat viseerde en Battel in de rebound deze unieke kans op de winninggoal naast trapte.

Nadat de Sint-Niklase burgemeester Freddy Willockx de aftrap had gegeven konden Sinaai Girls en Vlimmeren zich opmaken voor een partij op een nagenoeg onbespeelbaar veld waar vooral in de middenstrook waterpolo beter paste dan voetballen. In de aanvangsfase tilde Stefanie Cooymans de bezoekers op voorsprong waarna Dominique Dullaert de kans op de gelijkmaker verknoeide. Sinaai kende  pech wanneer Stefanie Vanbroeck op de paal vlamde en later Sarina Herbaut in de schietbaan stond van Angelique De Wulf en zo een Wase doelpunt verhinderde.

Na rust zou Vlimmeren , ondanks Sinaaise druk, via Hilde Cooymans de voorsprong verdubbelen. Slechts in het tweede gedeelde van die tweede helft slaagde de Wase ploeg erin om via Sofie Piessen en in de slotminuut via Lieselot Debruyn alsnog een punt uit de brand te slepen.

Zuid-West-Vlaanderen op bezoek bij D. Zultse VV nam direct het heft in handen. Nadat Saelens de thuisdoelvrouw aan de tand had gevoeld en Zultse even dreigde wrong de ,,kleine’’ Christine Saelens zich op hoekschop tussen allen en iedereen om gezwind in te tikken. Een beter Zuid-West zag aanvankelijk een tweede doelpunt afgekeurd wegens buitenspel alhoewel dit slechts uitstel van executie was want wanneer Saelens met een heerlijke dieptepas An  Blauwblomme wegstuurde liet deze doelvrouw Libbrecht geen kans.

Na de hervatting ging Zultse krachtig op zoek om die dubbele voorsprong te minimaliseren. Talrijke kansen dat wel maar Zuid-West bleef de situatie onder controle houden. Uiteindelijk moest de bezoekende defensie zich op het uur gewonnen geven als Davina Callens de aansluitingstreffer scoorde. De thuisploeg liep in de slotfase nog dicht tegen die verdiende gelijkmaker hoewel de bezoeksters gevaarlijk bleven counteren.

De wedstrijd DV Borgloon – Oud-Heverlee Leuven werd bij een 0-2 stand uiteindelijk door de scheidsrechter gestopt wegens regenoverlast die het veld totaal onbespeelbaar makte.