Dnipro speelt gelijk in Belgrado

Anthony Van der Planken

Dnipro Dnipropetrovsk heeft op het veld van Partizan Belgrado bewezen dat de kwalificatie voor de derde ronde van de Uefa-beker geen toeval was. De Oekraïners hielden de thuisploeg op een 2-2 gelijkspel.

De hevige sneeuwval in Belgrado zorgde voor heel wat moeilijkheden tijdens het prepareren van het veld. Vreemd genoeg waren het de bezoekers van Dnipro die zich het snelst aan de situatie wisten aan te passen. Al vroeg ik de match kregen de Oekraïners enkele kansjes. Toch was het Partizan dat, tegen de gang van het spel in, al na 12 minuten op voorsprong kwam. De gevierde man was Odita, die zijn eerste wedstrijd in Servische loondienst speelde. De aanvaller werkte een perfecte voorzet van Ivan Tomic in het doel.

De 1-0 gaf de thuisploeg vleugels. Odita zorgde regelmatig voor paniek in de Oekraïense defensie, maar scoren lukte niet. Op één van de zeldzame counters wist Dnipro zelfs gelijk te maken. Na wat geharrewar voor doel kon
Nazarenko moeiteloos afronden, zodat al het Servische werk voor niets was geweest.

Het thuispubliek werd meteen heel wat stiller, maar mocht vlak voor rust toch nog eens juichen toen Odita met zijn tweede van de avond Partizan opnieuw op voorsprong bracht. De Nigeriaan had voor een leeg doel maar voor het binnenleggen. 2-1, een verdiende voorsprong voor Partizan.

Na de plaspauze lag Partizan opnieuw boven, maar andermaal incasseerde het een zure tegentreffer. Na een corner kwam de bal terecht bij
Rusol, die met een kopbal de netten deed trillen. In de slotfase kreeg Partizan nog enkele uitstekende kansen, maar het mocht uiteindelijk zelfs blij zijn dat Rotans inzet op de bal belandde.

Dnipro speelt zo knap 2-2 gelijk in de hel van Belgrado. Straks mag het de kwalificatie afdwingen in eigen huis.