Genk naar tweede stek

Rita De Meyer
| 0 reacties
Genk naar tweede stek
Foto: © SC

Genk naar tweede stek
door Anthony Vanderplanken

Racing Genk heeft thuis – niet zonder moeite – de maat genomen van Westerlo. De Limburgers wonnen de wedstrijd met twee late goals van Kevin Vandenbergh.

De match kende een ronduit saai begin. Pas na 18 minuten moesten de trainers hun notitieboekje bovenhalen om de kans van Vandenbergh te noteren. De aanvaller trapte te zwak om Bourdon te bedreigen. Een kwartier later was het dan toch feest:
Verheyen gaf Vandenbergh een por in de eigen zestien, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Soetaers legde droog binnen.

De volgende kans was opnieuw raak, maar dit keer aan de andere kant.
Utaka haalde een lange bal knap uit de lucht en legde hem vervolgens ook tegen de netten. Op slag van rust maakte Chris Janssens het nog erger door een vrijschop knap binnen te trappen.

Na de rust pakte Genk uit met een stevig offensief. Vandenbergh, Soetaers en Chatelle konden echter niet afwerken. Uiteindelijk werd het offensief gestuit door een rode kaart voor Soley, die Paas een duw had verkocht. Diezelfde Paas kreeg in de daaropvolgende minuten enkele stevige kansen, maar de bal wilde er geen derde keer in. Uiteindelijk viel de treffer zelfs aan de andere kant. Binnen de vijf minuten vond Vandenbergh twee keer de weg naar de netten, zodat Genk weer op voorsprong kwam. Vanarweghen kreeg in de slotfase nog een kans op de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer.

Genk wipt zo over Anderlecht naar de tweede plek in het klassement. Westerlo blijft ondertussen in de grijze zone meedraaien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties