Analyse Spanning ten top

Jan Martynowski
| 0 reacties
Spanning ten top
Foto: © SC

Zowel boven- als onderaan de competitie blijft de spanning voortduren. Aan de top van het klassement won Anderlecht dinsdagavond al ruim van Charleroi. De zege was zeker niet gestolen, en kan misschien wel het begin betekenen van de wederopstanding. Niet dat paars-wit groots voetbalde, maar Franky Vercauteren lijkt net op tijd wat winning spirit in zijn team te hebben gepompt. Als de landskampioen zo blijft voetballen, lijkt Vercauteren alvast zeker van de tweede plaats. 

Club
Brugge, dat vlot won van rode lantaarn Brussels, is vooralsnog onbereikbaar, maar de tweede plaats ligt voor het grijpen : vier punten bedraagt ondertussen al de voorsprong op derde in de stand Genk. De Limburgers gingen immers opnieuw kansloos onderuit op het Kiel. Cavens zorgde met twee doelpunten eindelijk nog eens voor carnaval op het Kiel, en dat was al een eeuwigheid geleden. Gent won dinsdag al nipt van Moeskroen. Daardoor komen de troepen van Leekens in de running voor de derde plaats, ook omdat Standard zijn partij tegen La Louvière opnieuw uitgesteld zag. De buffalo’s volgen nu op de vijfde plek met twee punten achterstand op Racing Genk, Standard staat vierde met een punt minder dan de mijnclub maar nog een wedstrijd tegoed . Charleroi staat er van het koppeleton het minst goed voor, maar laat ons niet vergeten dat de karolo’s ook maar op één zege van plek drie staan.

Spanning alom dus bovenin. Onderin lijken de kaarten ondertussen een beetje herverdeeld te worden. Bergen leek onder Daerden bezig aan een heropstanding, maar van de 9 op 9 die de Henegouwers aan het begin van de terugronde pakten blijft nog weinig over. Met Cercle kregen les dragons een haalbare tegenstander, maar iedereen lijkt te vergeten dat Cercle aangenaam maar de laatste tijd ook efficiënt voetbalt. Bergen terug naar af dus, het gaat enkel rode lantaarn Brussels nog voor. 

Dat Brussels verloor dus zwaar in het Jan Breydelstadion, onder meer dankzij twee doelpunten van Rune Lange. De Noor komt hiermee aan twaalf goals en is samen met Zewlakow en Bangoura topschutter. Brussels van zijn kant is voorlopig kandidaat nummer één om te zakken. Die rol hebben de Brusselaars overgenomen van Oostende. KVO leek tot het begin van de terugronde niets te zoeken te hebben in eerste, maar de kustjongens zijn bezig aan een wonderbaarlijke wederopstanding. Na de verrassende winst tegen Anderlecht en de nipte zege tegen STVV, haalde het nu een 2-2 in Beveren. Daardoor neemt het een voorsprong van één punt op Bergen.

Voor de twee verrassingen van de speeldag zorgen echter op de eerste plaats Germinal Beerschot en ook Sint-Truiden. De Kielenaars hijsen zich na de oververdiende 3-1 zege naar iets veiliger vaarwater, maar zijn nog lang niet gered. Sint-Truiden deed net hetzelfde, en maakte brandhout van Lierse : 4-0 werd het maar liefst. Uitblinker op Staaien : Kris Buvens. De twee teams naderen zo op Moeskroen en nemen allebei 5 punten afstand van de voorlaatste in de stand : Bergen. 

De laatste wedstrijd van de speeldag speelde zich af in de buik van het klassement : Westerlo en Lokeren deelden de punten. Ook onder Reynders blijkt Europees voetbal veel te hoog gegrepen voor de Waaslanders.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties