Dickov schiet Rovers naar halve finale

Voor Blackburn Rovers volstond een laat strafschopdoelpunt van Paul Dickov voor een plaatsje in de halve finales van de FA Cup. Na een fout van Darren Kenton op Morten Gamst Pedersen vlamde Dickov de elfmeter staalhard en rechtdoor voorbij Ian Walker.

De weinige kansen van een slaapverwekkende eerste helft waren voor de Rovers.  Morten Gamst Pedersen plaatste, al in de vijfde minuut, een vrije trap netjes op de paal en wat later kon Paul Dickov een mooie actie niet afronden.   0-0 aan de rust en daarmee is zowat alles gezegd.

Leicester had ruimschoots zijn tijd genomen om in de wedstrijd te komen.  In het begin van de tweede helft leek het erop dat de Foxes, weliswaar zonder echte doelkansen, de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe trokken, maar  Mark Hughes greep net op tijd in.  Ex-Genkenaar Aaron Mokoena werd vervangen door Jonathan Stead en Steven Reid moest plaats ruimen voor David Thompson.  Met een extra aanvaller namen de Rovers de wedstrijd opnieuw stevig in handen en het werd alsnog een echte Cup-match.
Een doorzettende Paul Dickov kreeg ondanks een fout op hem de bal nog voor en Morten Gamst Pedersen kopte gretig de 1-0 binnen... zo dacht hij toch.  Referee Neil Barry floot echter de vrije trap voor de eerdere fout op Paul Dickov !  De vrijee trap van Pedersen zoefde, gelukkig voor Leicester,  voorbij alles en iedereen.  De  beste kans van de wedstrijd was voor de mee opgerukte Lucas Neill.  De Australische verdediger werd binnen de zestien meter lichtjes aan de trui getrokken waardoor hij centimeters tekort kwam om binnen te tikken.  De scheidsrechter zag er echter geen graten in.
Een zeer bedrijvige Morten Gamst Pedersen ging zeven minuten voor affluiten wel zeer gretig liggen na een "fout" van Darren Kenton.  Ditmaal wees Neil Barry wel naar de stip.  Paul Dickov vlamde zonder veel aarzeling de bal staalhard en pal in het midden voorbij Leicester doelman Ian Walker.
Voor het eerste in 45 jaar plaatst de 6-voudige bekerwinnaar Blackburn zich nog eens voor de halve finales.