Hughes levert kritiek op coach Wales

Ward Bollen
| 0 reacties
Hughes levert kritiek op coach Wales
Foto: © SC

Mark Hughes, ex-bondscoach van Wales en huidig trainer van Blackburn Rovers, heeft gezegd dat een speler als Robbie Savage altijd tot de kern van z'n land moet behoren. Huidig bondscoach John Toshack, onder andere ex-coach van Real Madrid, denkt daar anders over.

Toshack selecteerde Savage niet voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk op 26 maart. De reden hiervoor is dat Toshack wil vasthouden aan het team dat vorige maand vriendschappelijk met 2-0 van Hongarije won. Savage was er toen niet bij door een blessure. Maar nu is de middenvelder opnieuw fit, maar toch niet bij de kern. Savage: "Ik weet niet wat er scheelt, maar ik weet één ding: Toshack moet me niet. Ik zie geen andere keuze dan te stoppen met internationaal voetbal."

In Wales reageert men geschokt op dit nieuws. Savage is nog maar 30 en was altijd een dragende kracht in het Welshe team. Mark Hughes: "Robbie was altijd één van de belangrijkste spelers in mijn selectie bij Wales en dat is nog steeds zo. Ik begrijp deze beslissingen niet. Ik haalde Robbie speciaal naar Blackburn omdat hij zo belangrijk is." Gary Speed, eveneens een grote naam in het Welshe voetbal, denkt er precies hetzelfde van: "Hoe kan het dat Robbie er niet bij is? Hij is de beste speler op het ogenblik in ons land. Dit is niet mooi van Toshack. Het gaat om voetbal en niet persoonlijke kwesties."

John Toshack staat meteen onder immense druk. Een slecht resultaat tegen Oostenrijk in de dubbele confrontatie op 26 & 30 maart zou al wel eens fataal kunnen zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties