Lokeren verrast matig Gent

Anthony Van der Planken

Lokeren heeft zich op het veld van aartsrivaal Gent geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. De mannen van Daknam wonnen met 0-1.

AA Gent moest thuis tegen Lokeren een 2-1 achterstand goedmaken. De wedstrijd kon echter niet slechter beginnen, want al na acht minuten vonden de bezoekers de weg naar de netten. Madi zette voor tot bij Kristinsson, die perfect afrondde. 0-1, AA Gent moest nu minstens twee keer scoren.

De Bufallo's probeerden wel, maar door het aanvallende spel viel er uiteraard veel ruimte voor de Lokerse aanval. Gelukkig voor Gent wist men daar niet van te profiteren.

Na 24 minuten sloeg echter het noodlot toe. Plots viel een deel van de verlichting in het Ottenstadion uit, waardoor het zicht van de spelers belemmerd werd. Scheidsrechter
Allaerts oordeelde echter dat spelen mogelijk was, dus ging men rustig verder. Toen drie minuten later ook het resterende licht uitviel, kon de referee niet anders dan de wedstrijd te staken.

Het gevolg was een race tegen de klok voor de verantwoordelijken van Gent. Het licht moest volgens de regels immers binnen het halfuur weer werken, anders zou de wedstrijd definitief gestaakt worden. Lange tijd zag het er slecht uit, maar tien minuten voor het einde van de deadline sprong het licht toch weer aan.

Bij de hervatting van de wedstrijd kreeg AA Gent enkele kansjes, maar De Beule en Jbari konden niet afwerken. Aan de andere kant was Camara er ongelooflijk dicht bij, maar zijn inzet vloog net naast het doel van Herpoel.

Na de rust was het vanzelfsprekend AA Gent dat probeerde het spel te bepalen. Toch slaagde men er niet in om de bezoekers langdurig onder druk te zetten. Bovendien gingen de weinige kansjes die er waren dan ook nog eens verloren. In de slotfase was Boussoufa er nog twee keer dicht bij, maar moeder Fortuna liet hem in de steek.

Gent verliest zo thuis ietwat verrassend van Lokeren en ziet de halve finale aan haar neus voorbijvliegen. Lokeren neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van het duel tussen Germinal Beerschot en Racing Genk.