Ermin Siljak

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Ermin Siljak
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ermin Siljak is de witte raaf van Moeskroen. Hij werd in de winterstop overgenomen van de Chinese club Dalian Shide. Volgens Moeskroen is het een vlotscorende spits. Hij vertoeft nu al enkele maanden in Henegouwen en is nu, na eindelijk speelgerechtigd. Een portret.

Ermin Siljak is op 11 mei 1973 in Ljubljana geboren. Volgens zijn omgeving was hij een echt talent. Hij had alles om het te maken: hij was explosief, had een goede timing, en het belangrijkste: een neusje voor goals. 

Op zijn 19e tekende hij dan ook zijn eerste profcontract bij Svoboda-Ljubljana, een kleine club uit de hoogste afdeling. Hij speelde er zich in de kijker en verdiende er in 1994 een transfer naar de grootste club van Slovenië NK Olympija. In zijn eerste jaar voor Olympija werd hij al meteen bekroond als beste jongere. Hij werd met OLympija twee maal landskampioen in 1994 en 1995 en eenmaal de beker in 1996. In 1996 werd hij tevens topscorer en winnaar van de gouden schoen. In totaal speelde hij 111 wedstrijden in de hoogste Sloveense klasse waarin hij 75 keer tot scoren kwam.

Die mooie prestatie leverde hem een transfer op naar het Franse FC Bastia. Hij speelde er amper anderhalf seizoen, kwam 35 keer in actie, en wist daarin 15 keer te netten bol te zetten. 

In 1998 besloot Siljak zijn geluk in Zwitserland te beproeven. Hij tekende een contract voor 3 jaar bij Servette Genève dat hij volledig zou uitdoen. In 1999 werd hij ook daar landskampioen. Hij kwam er door een zware blessure echter niet veel aan spelen toe en trof dan ook maar 13 keer raak. 

Na 3 Zwitserland trok hij naar het hoge Noorden en tekende bij  FC Hammarby uit Zweden. Zij zou er slechts vijf maanden blijven, maar werd toch weer landskampioen. In de winter van dat jaar (2002) trok hij naar Fc Panionios uit Griekenland waarin hij in 37 wedstrijden 13 raak trof.  Het jaar daarop trok hij dan naar China.    

Kommer en Kwel

Op 6 september 1998 sloeg echter het noodlot toe. Op het moment dat hij zich in de nationale ploeg begon te manifesteren raakte hij ernstig geblesseerd. Tijdens de ek- kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland, werd zij achillespees ernstig geraakt. Op een zeker moment hing zelfs zijn carrière aan een zijden draadje. Toch slaagde hij erin om na anderhalf jaar intensief revalideren terug op het hoogste niveau te geraken. 

Tijdens het kwalificatietornooi voor Euro 2004, werd Siljak zelfs algemeen topschutter. In 9 duels wist hij evenveel keer te scoren. Dat waren er 3 meer dan topspitsen als Henry, Trezeguet en Inzaghi.   

Benieuwd of hij ook in België voor een sensatie kan zorgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties