"VRT heeft weinig kans op tv-rechten competitie"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
"VRT heeft weinig kans op tv-rechten competitie"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"De VRT maakt weinig kans op de rechten voor de Belgische competitie", zo vertelde gedelegeerd bestuurder Tony Mary vandaag in De Standaard. Volgens Mary is het bijna zeker dat de VMMa (het moederhuis van VTM en KanaalTwee) straks ook met de televisierechten voor de Jupiler League zal gaan lopen. Dan zou er voor de VRT helemaal geen voetbal meer overschieten, want eerder deze week kocht de VMMa al de rechten van de Champions League op.

"Wij boden 6,6 miljoen euro voor de tv-rechten van de Champions League", aldus Mary. "Voor het huidige contract betaalden we 3,125 miljoen euro. We hebben ons bedrag dus verdubbeld, terwijl VMMa nog méér betaald heeft."

"Volgens onze berekeningen kan Kanaaltwee het bedrag dat het voor de Champions League betaalde, nooit terugverdienen met de reclame-inkomsten. De VMMa-baas Peter Quaghebeur heeft zelf gezegd dat de grens bereikt is. Wat is het alternatief: geen voetbal ofwel voetbal achter de decoder. Ik geef je op een blaadje, de volgende keer is het zover, en dan zal alleen wie er extra voor betaalt, nog rechtstreeks de Champions League kunnen volgen."

"We zullen nu voluit voor de rechten van de competitie gaan, maar het Vlaamse televisielandschap is nu zo geëvolueerd dat één en dezelfde speler zowel open zenders in handen heeft als de enige Vlaamse betaaltelevisie, Canal+. Als je weet hoe sportrechten aangekocht worden, dan staat de VMMa in een bevoorrechte positie."

Voorts liet Mary ook verstaan dat hij met een soort masterplan het laatste restje hoop levende wil houden. Dat plan omvat onder meer een samenwerking met het populaire productiehuis Woestijnvis en met Belgacom, dat straks ook digitale televisie zal aanbieden. "Alleen zo maken we kans tegen de VMMa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties