Baseggio: "Het jaar teveel bij Anderlecht"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Baseggio: "Het jaar teveel bij Anderlecht"
Foto: © SC

“Nooit heb ik zo'n ongelukkig jaar gekend”, aldus Walter Baseggio in Het Nieuwsblad. Het eeuwige talent van Anderlecht beleeft een rampzalig seizoen. Sinds enkele maanden komt hij nog amper aan spelen toe bij de landskampioen. Vooral de trainerswissel deed de ex-international niet veel deugd. “Misschien is dit voor mij wel het seizoen te veel op Anderlecht.”

Al jaren droomt Baseggio luidop van een transfer naar het buitenland. Vooral Italië ziet de middenvelder wel zitten. Niet verwonderlijk, gezien zijn Italiaanse roots. “Ondertussen weet ik dat er clubs naar mij informeren. Italiaanse, inderdaad, maar ook Franse. Enkele jaren geleden maakte ik meer kans om naar een Italiaanse topclub te gaan, maar ik maakte toen de keus om te blijven en heb nergens spijt van.”

In de landelijke pers wordt wel eens geopperd dat Baseggio beter op een lager niveau kan herbeginnen. Daar wil de middenvelder zelf niet van weten: “Anderlecht is de grootste club van België. Ergens anders in het land voetballen, zou me toch heel zwaar vallen. Al wil ik daar niet te veel over praten. Ik wil niet dat dit soort verhalen zich tegen mij keren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties