De Ceulaer: "Het liefst naar RKC"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Ceulaer: "Het liefst naar RKC"
Foto: © SC

Benjamin De Ceulaer was, op Vincent Kompany na, de afgelopen maanden zowat de meest begeerde Belg op de internationale transfermarkt. Daar kwam afgelopen week een einde aan, want de aanvaller tekende toen een contract voor Feyenoord Rotterdam. Het Nieuwsblad had daarover een gesprek met De Ceulaer.

Eerst en vooral praatte De Ceulaer over zijn band met Racing Genk. Vandaag staat hij immers oog in oog met de streekrivaal. “Veel vrienden zijn fan van Genk. Daarom wordt het een bijzondere match. In de jeugd speelde ik vier jaar bij Genk, maar ik raakte op de bank omdat ze met te klein vonden. Daarom ben ik er vertrokken. Het is goed uitgedraaid voor mij. Ik neem niemand bij Genk iets kwalijk.”

Volgend jaar speelt De Ceulaer bij Feyenoord. Ook daar kon de jonge belofte niet over zwijgen: “De Kuip is een van de mooiste stadions van Europa. Daar spelen is een droom. Ik heb maandag even met Gullit, Kuyt en Kalou gepraat. Heel leuke mensen allemaal. Ik zal me er moeten bewijzen tussen al die grote mannen, maar ben niet bang. Nu de transfer rond is, valt er een last van mijn schouders.”

Naast zijn voetballersleven is Benji ook enorm populair. Dat bevalt hem wel. Vergelijkingen met David Beckham gaat hij alvast niet uit de weg, al blijft hij er op duiden dat hij Benji is, en niet Beckham. “De associaties met Beckham zijn natuurlijk leuk. Ik bewonder wat hij bereikt heeft. Op het veld dan, hé. Ik zie er graag goed uit, maar doe daar niet speciaal mijn best voor. Ik sta 's ochtends geen uur voor de spiegel. Wassen, gel in het haar en buiten. Mijn vriendin is kapster en zorgt voor mijn kapsel. Vroeger werd ik met Gilles De Bilde vergeleken, maar ik wil eigenlijk met niemand vergeleken worden. Ik ben gewoon Benji. Ik ga mijn weg en wil in de krant komen omdat ik scoor, niet omdat ik weer iets uitgestoken heb.”

Maar de grote vraag blijft of De Ceulaer volgend seizoen ook effectief bij Feyenoord zal spelen. Wellicht zal de jonge Belg eerst nog een jaartje rijpen bij een kleinere club uit de Holland Casino Eredivisie. Roda JC, NEC, RKC Waalwijk, Willem II en RBC Roosendaal zijn geïnteresseerd. “Het zal ervan afhangen wat er gebeurt bij Feyenoord. Vertrekken Kuyt, Castelen of Kalou, dan blijf ik bij Feyenoord. Ook leuk natuurlijk, maar het liefst zou ik rustig de competitie leren kennen. Als het niet bij Feyenoord is, dan graag bij RKC. Die club ken ik al van de voorbije jaren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties