Eersteklassers dirigeren 1/8ste finales

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Eersteklassers dirigeren 1/8ste finales
Foto: © SC

In het weekend van 9 en 10 april staan de achtste finales van de Belgische beker geprogrammeerd. Met Berchem (eerste provinciale Antwerpen) en Dames VK Egem en SK Lebeke-Aalst als tweede nationalers en 13 eersteklassers is het duidelijk dat het lot van die drie ,,vreemde’’ eenden in de bijt aan een dunne koord hangt.
 
Alhoewel, in bekerwedstrijden geldt vaak de regel van verrassing. Met alle respect voor Berchem maar het is duidelijk dat de Antwerpse eerste provincialer, één wedstrijd van de competitiefinish op een modale 10de plaats, eigenlijk geen probleem mag zijn voor eerste nationaler Sinaai Girls.
 
De kans op verrassingen liggen eerder verscholen in de duels DVK Egem versus Oud-Heverlee Leuven en Lentezon Beerse contra SK Lebeke-Aalst. Maar in wezen zou de Brabantse subtopper in de West-Vlaamse regio haar subtop-reputatie lucratief moeten etaleren. Net zoals Beerse op eigen veld zich  moeten kunnen kwalificeren tegen SK Lebeke-Aalst, toch net geen degradant in tweede nationale.
 
De overige achtste finales zijn om de vingers af te likken. Daarin zijn Wezemaal-Kumtich en Anderlecht-Stand. Luik de blikvangers. Twee titelkandidaten tegen elkaar,  Stand. Luik als subtopper een reëel gevaar bij Anderlecht. Twee topmatchen waarin dit keer de vrees voor directe uitschakeling zijn rol kan spelen. Bekerduels hebben immers een andere impact dan competitie. Aartsmoeilijk hier favorieten naar voren te schuiven. Vergelijkingen maken naar hun competitieduels is nutteloos. Het wordt erop of eronder.
 
Ook Zuid-West-Vlaanderen door sommigen nog aangestipt als een kanshebber voor de titel, al lijkt dat op broze basis bedacht, maar uiteraard ieder zijn mening daarover, moet toch een ticket voor de kwartfinale kunnen  inpalmen tegen DV Borgloon. Wat misschien in competitie niet kan, is misschien mogelijk in deze bekercompetitie. M.a.w. streven naar een bekerfinale.
 
Een taktische wedstrijd wordt het allicht tussen VC Dames Aalst en Opex Girls Oostende. Beide zorgden al voor enkele competitieverrassingen. Vraag blijft: wie dit keer wie gaat verschalken?
 
Dames Zultse VV ontvangt het veroordeelde Hewian Girls Lanaken. Voor de groen-gelen een  unieke kans zich te plaatsen voor de kwartfinale. Het zou een mijlpaal betekenen voor de Oost-Vlaamse club die door zijn vechtlust en sportieve houding een vaste plaats heeft verworven in ’ s lands hoogste klasse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties