Einduitslag: 26-0

Einduitslag: 26-0
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het kwalificatietoernooi van het WK -17jarigen heeft Australië vernietigend uitgehaald. In Groep A versloeg het Tonga met maar liefst 26-0. Het resultaat had echter geen effect op de groepsrangschikking, want de Joeys waren al geplaatst voor de halve finale terwijl Tonga voor de match al was uitgeschakeld.

Topscoorder van de avond was Robbie Krusse met zes goals, allemaal in de eerste helft. Zowel Ben Vidaic als Daniel Visevic wisten elk vijf maal de weg naar de netten te vinden. Met de rust stonden de Joeys al 14-0 voor.

Toch is het niet een record voor de Australische -17jarigen. In december 2000 werd Amerikaans Samoa immers met 30-0 verslagen. Ook op het hoogste niveau ligt het record in handen van de Australiërs. De Socceroos versloegen in april 2001 ook al Amerikaans Samoa met 31-0. Topschutter werd toen Archie Thompson van Lierse.

In de halve finale nemen de Joeys het nu op tegen de Solomon Eilanden. De andere halve finale gaat tussen New Caledonia en Vanuatu. De winnaar van het kwalifacatietoernooi plaatst zich voor het Wereldkampioenschap dat zich afspeelt tussen 16 september en 2 oktober in Peru.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties