Spanning te snijden

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Spanning te snijden
Foto: © SC

Twee wedstrijden van de finish kunnen blijkbaar nog 5 ploegen de landstitel halen. Anderlecht, Wezemaal, Kumtich, Zuid West en in mindere mate Oud-Heverlee Leuven. Maar naar alle waarschijnlijkheid zal de titelstrijd zich effectief afspelen tussen Anderlecht, Wezemaal en Eva’s Kumtich. Al kan in voetbal veel al blijkt het nationale vrouwenvoetbal toch grilliger dan welke competitie ook. In ieder geval is het zo dat slechts op de ultieme speeldag de landskampioen zal gekend zijn.
 
Veel zal afhangen van de duels tussen Wezemaal versus Eva’s Kumtich en Zuid-West-Vlaanderen contra Anderlecht. Oud-Heverlee Leeuven, dat zijn inhaalmatch bij Borgloon won, klimt naar de vierde plaats krijgt het overigens niet op een schotel aangeboden bij Stand. Luik. Om het simpel te houden, al is het dat nochtans niet, zouden voornoemde ploegen moeten winnen. Maar dat is, gezien die rechtstreekse confrontaties, onmogelijk.
 
Allemaal niet zo evident in de wetenschap dat Anderlecht op de laatste speeldag Wezemaal in de ogen kijkt. Maar dat geldt dan ook voor de uittredende landskampioenen. De Brusselse ploeg moet het trouwens eerst waarmaken bij Zuid –West. Geen sinecure om daar een prognose voorop te stellen.
 
Wezemaal ontvangt dus Kumtich en zal allicht dubbel gemotiveerd zijn om die brandende ambitie aan te wakkeren. Vorige week werden ze uitgeschakeld voor de beker door de Eva’s. Nieuw verlies zou de Wezemaalse titeldromen uiteen doen spatten.
 
Oud-Heverlee Leuven prijkt nu bij de topvijf (4de) en heeft volgens kenners nog titelkansen. Met alle respect, we geven de Brabantse club slechts kans op een derde plaats. Wordt het meer dan zullen wij daarom niet balen.
 
Borgloon, op de voorlaatste plaats, kan zich nog redden maar dan moet gewonnen worden bij Lentezon Beerse. Als dit gebeurd zou het slechts enige baat hebben als Oostende verliest tegen Sinaai Girls.
 
Een kustploeg die tegen de Wase ploeg zich alvast niet zo maar gewonnen zal geven want de degradatie dreigt nog altijd. Het Oostendse thuisvoordeel kan van belang zijn en bovendien heeft Sinaai (7de) niets meer te verdedigen.
 
VCD E. Aalst zit in hetzelfde ,,niet meer te winnen of te verliezen’’-schuitje al is de opdracht tegen Hewian Girls Lanaken een makkie. De ajuinen kunnen hun thuisseizoen afsluiten met een overwinning want hoger dan die 8ste plaats kan niet meer.
 
Het duel tussen Zultse VV en Vlimmeren Sp, beide zijn zeker van het behoud, kan een toffe partij worden. Open en bloot mekaar bestoken en net dat goaltje meer scoren dan de tegenstander. De thuisploeg kan zich hierbij opladen om de nederlaag uit te heenronde (3-1) weg te vegen.
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties