Vercauteren ontgoocheld in spelers

Tom Ceusters
| 0 reacties
Vercauteren ontgoocheld in spelers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht-trainer Franky Vercauteren houdt een wrang gevoel over aan de match tegen La Louvière van vorig weekend. "Voor het eerst sinds ik hoofdcoach ben, hebben de spelers me ontgoocheld", zo sprak Vercauteren. Door het gelijkspel lijkt de titelstrijd voorbij, Anderlecht moet zich nu vooral concentreren op het behouden van de belangrijke tweede plaats. Volgende speeldag staat de cruciale match tegen eerste achtervolger Standard op het programma: winst voor Anderlecht beslecht het pleit definitief in het voordeel van paars-wit, bij een overwinning van de Rouches kan het nog aardig spannend worden, met een verschil van slechts 2 punten met nog 4 speeldagen te gaan.

"Vorige week al had ik een naar voorgevoel dat we het moeilijk zouden krijgen op Tivoli. Niet iedereen was in beste doen op training. Als het slechts enkele spelers zijn die het moeilijk hebben, dan kan de rest hen meetrekken, maar zondag speelde de helft van de ploeg zwak", ging de Anderlecht-coach verder. "Bij de vorige wedstrijden waarin we punten verloren, tegen Oostende en Lierse, kon ik de spelers weinig verwijten. Toen was er genoeg inzet, nu was dat niet het geval."

Teveel spelers gingen ook voor eigen succes in plaats van een ploegmaat aan te spelen. "Het gebeurde regelmatig dat iemand de bal niet speelde, terwijl er een ploegmaat beter geplaatst stond. Ofwel is het een gebrek aan overzicht, ofwel azen sommigen teveel op een transfer, maar dit lijkt me niet de geschikte manier om een mooie transfer te versieren", besloot Vercauteren.

Het lijkt niet uitgesloten dat de Anderlecht-trainer enkele wissels doorvoert om z’n troepen opnieuw scherp te krijgen voor de topper van vrijdag. Kompany en Jestrovic blijven met blessures sukkelen, maar Vercauteren verwacht dat beide spelers fit zullen zijn voor de clash tegen Standard.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties