Maximum vier Engelse clubs in Champions League

Kristof Blomme
| 0 reacties
Maximum vier Engelse clubs in Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Uefa heeft bevestigd dat Engeland maximum vier teams naar de Champions League mag sturen. Als Liverpool die zou winnen staat de Football Association voor een moeilijke keuze.

Normaal spelen de eerste vier ploegen in Engeland Champions League, of toch tenminste de voorronde. Als Liverpool die Champions League nu zou winnen dan moet de FA een zeer moeilijke keuze maken. Enerzijds maakt Liverpool als titelhouder dan aanspraak op een plaats in de prestigieuze competitie. Anderzijds kan ook het nummer vier, op dit moment Everton, daar aanspraak op maken. 

Ook in Spanje maakten ze al zo'n situatie mee vijf jaar geleden. Real Madrid won toen de beker met de grote oren, maar werd slechts vijfde in de eigen competitie. In Spanje koos men ervoor om de titelhouder naar het kampioenenbal te sturen. Dit was toen ten koste van Zaragoza.

Deze landen zijn het slachtoffer van hun eigen succes. Landen die normaal maar drie deelnemers mogen sturen kunnen in dit geval wel aanspraak maken op een extra Champions League-plaats.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties