Analyse Wintacq gooit de handdoek

Jan Martynowski
| 0 reacties
Wintacq gooit de handdoek
Foto: © SC

Na het  2-0 verlies op het Kiel zat nieuwbakken Bergen-trainer Wintacq in zak en as. Met een vertraging van tien minuten arriveerde hij dan toch op de persconferentie. Collega Marc Brijs had ondertussen al besloten zijn uitleg te geven.

"Wij wisten dat Bergen vandaag zijn laatste kans moest grijpen. Daarom verwachtten we ook een aanvallende ploeg vol enthousiasme en aggressiviteit. Maar al snel bleek Schaessens als ouderwetse libero te spelen, en keerden we terug naar vroegere tijden.  We beslisten het systeem van de vorige weken te behouden omdat dat toch vrij lekker liep" De 6-0 pandoering op Brugge lijkt Brijs hier even te negeren. "De eerste helft speelden we zeer sterk en deden we Bergen pijn, vooral in het centrum. Béhi kon het niet alleen belopen tegen Snoeckx en Messoudi. De tweede helft zakten wij volledig weg, en gaven we de ballen eenvoudig cadeau. In de eindfase komen we dan nog in gevaar met een Njock, die 2,15 meter is. Het is dan ook jammer dat we geen druk zetten op de aangevers, waardoor de voorzetten te makkelijk konden worden gegeven. Gelukkig slikten we geen doelpunt en scoren we zelf nog een lekkere goal. Het is Henk Vos  van harte gegund. "

Ondertussen was Wintacq erbij gaan zitten om zijn versie van de feiten toe te lichten. "We wisten dat het moeilijk zou worden. Toch moesten we winnen, een punt volstond niet. We hebben dan ook geprobeerd tot op het einde, met zelfs vier aanvallers tegen het slot. We speelden met een groot hart, maar dat was niet voldoende. "
Of hij het nu nog zag zitten? "We moesten hier winnen. Tegen Brugge en Anderlecht wordt het enorm moelijk. Maar we kijken naar Westerlo gisteren, dat Anderlecht toch kon bedwingen. En ik heb ook La Louvière - Club Brugge gezien, dat was ook zeer moeilijk voor Brugge. Maar nu zijn wij heel ontgoocheld, terwijl onze opponenten tevreden kunnen zijn. Maar volgende week zal het anders zijn, we zullen nog punten rapen." 

Tenslotte kreeg de debutant nog een schouderklopje van Brijs: "Bonne chance." Maar Wintacq had het niet gehoord. Ontgoocheld was hij de gangen van het Kiel ingevlucht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties