Brussels krijgt geen licentie

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Brussels krijgt geen licentie
Foto: © SC

Sportief zit het al flink scheef bij FC Brussels, en nu komen daar ook nog eens extra-sportieve besognes bij. De Belgische voetbalbond besliste immers om de club geen licentie toe te kennen.

Dat betekent dat Brussels volgend seizoen niet mag aantreden in eerste of tweede klasse. Brussels heeft wel nog drie dagen om beroep aan te tekenen, iets wat naar alle waarschijnlijkheid ook zal gebeuren.

De licentiecommissie van de KBVB oordeelde dat de club onvoldoende scoort op gebied van het uitbetalen van spelerslonen. Indien Brussels daar de komende drie dagen niets tegenover kan stellen, zal het wellicht degraderen naar derde klasse.
Indien Brussels niet bij de laatste twee eindigt, heeft dat ook serieuze gevolgen voor de competitie. Er zullen dan drie dalers zijn, terwijl er sowieso maar twee clubs zullen stijgen uit tweede. Het is dus best mogelijk dat we vanaf volgend seizoen met slechts 17 clubs in eerste zitten.

Ook Virton zit in de problemen. De tweedeklasser kreeg geen licentie voor volgend seizoen. Alle overige eerste- en tweedeklassers zijn wel veilig. Daarenboven kregen Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, Standard, Charleroi, Germinal Beerschot, Racing Genk, Westerlo, Moeskroen, La Louvière en Lokeren ook een Europese licentie, wat betekent dat ze eventueel ook in de Uefa-beker of Champions League mogen aantreden.
Lierse kreeg dus geen licentie voor Europees voetbal, terwijl het nog wel een kans maakt via de beker. De Pallieters krijgen wel nog drie dagen om in beroep te gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties