Kampioenenviering KV Mechelen

Bart Hermans
| 0 reacties
Kampioenenviering KV Mechelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Kampioenenviering van KV Mechelen begon met de huldiging op het stadhuis voor het behalen van de titel in derde klasse A. Nadat de spelers de supporters vanop het balkon op de grote markt hadden gegroet gingen ze samen in stoet naar het Scarletstadion. Aan het stadion aangekomen werd het nieuwe monument aan de ingang ingehuldigd. Presentator Mark Uytterhoeven kondigde daar ook direct aan de sponsor Scarlet trakteerde op 20 vaten bier.
 

Om 17h00 begon dan het officiële gedeelte. In de stoet hadden elf personen een bonnetje gekregen om een penalty te trappen tegen Kurt Stoops. De KVM-goalie moest zich een drietal keren gewonnen geven. Maar er was nog een twaalfde man in het spel, Patrick Goots kwam ook een penalty trappen. Patje Boem Boem mistte natuurlijk niet.
Daarna was het de beurt aan Piet Den Boer en Eli Ohana om het legendarische doelpunt in de finale van de Europacup I nog eens na te spelen. Na drie keer proberen lukte dit toch.
Vervolgens ging Mark Uytterhoeven samen met een cameraploeg eens een kijkje nemen naar de sfeer in de kvm kleedkamer. Dit alles was te volgen op het grote scherm naast het veld.
 
Daarna was het tijd voor interviews met ex-spelers uit het nabije en het verre verleden. Eric Viscaal, Rudy van Hoof, Louis Volkaerts en Michel Preud’homme zijn enkele ex-spelers die de revue passeerden.
Dan was het  tijd voor de alomgekende en geroemde harmonie van KV Mechelen. Ze maakte hun traditioneel toertje rond het veld en speelden het clublied dat werd gezongen door Patrick Riguel (De Laatste Show Band en Het Nieuwe Wereldorkest van Radio 1). Vervolgens werden het bestuur , Trainer Kanacki (met Dreadlocks) en Mark Uytterhoeven zelf gehuldigd. Patrick Goots kreeg een shirt met Mister 25 op omdat hij zijn beloofde 25 doelpunten had gescoord. Verder waren ook een neppaus en Gunther Neefs aanwezig . Gunther zong zijn pauslied en het overbekende NEVER WALK ALONE.
Mark Uytterhoeven legde ook nog uit waarom er een inzamelactie kwam voor Jan Plessers (zie ook website voetbalkrant).Meer info vind je ook op www.steunjan.be  
KV Mechelen zelf schonk een gesigneerde bal die later zal geveild worden. Vrienden van Jan gingen rond in de tribunes om geld in te zamelen.
Er waren zo een vijftigtal KVSK-United fans meegereisd. Met de verbroedering van twee jaar geleden in het achterhoofd werden de hekken tussen het KVM-vak en het bezoekersvak open gezet zodat de supporters samen in een vak van de wedstrijd konden genieten. Zo zou het in de toekomst meer moeten zijn in België!
 
Daarna was het tijd voor de galamatch om uit te maken wie de officieuze Kampioen van Derde klasse was. Dit verslag kan je hier op voetbalkrant lezen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties