Sydney FC vertegenwoordigt Australië

K M
| 0 reacties
Sydney FC vertegenwoordigt Australië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Syndey FC zal de Australische vertegenwoordiger zijn op het Oceanisch kwalificatietornooi voor het WK voor Clubs. Sydney had daarvoor genoeg aan een 1-0 overwinning tegen de verrassing van het tornooi, de Central Coast Mariners.

Beide ploegen speelden met open vizier en gingen resoluut voor de aanval. Dat betekende dat het spel op en neer ging en aangenaam om volgen was. Sydney kwam al in de 18de minuut op voorsprong. De bal bleef hangen in het strafschopgebied van de Mariners en wanneer hij voor de voeten van David Carney kwam, haalde die vanop 15 meter verschroeiend uit. De Mariners, die op hun eigen veld speelde, leken wat aangeslagen waardoor Sydney het spel controleerde. Ondanks nog enkele mogelijkheden voor David Zdrilic ging men met 1-0 gaan rusten.

Die rust deden de spelers van Central Coast goed, want ze kwamen vol energie uit de kleedkamers. Naarmate het spel vorderde hing het tegendoelpunt van de Mariners in de lucht, maar Sydney-goalie Clint Bolton toonde dat hij de goede vorm al te pakken heeft. Coach Pierre Littbarski bracht dan het ervaren duo Robbie Middleby-Steven Gorica op het veld waardoor Sydney terug wat meer greep op de wedstrijd veroverde. In de 80ste minuut kregen de moegestreden Mariners dan nog een mentale tik toen Andrew Clark met rood vervroegd de kleedkamers mocht opzoeken.

Sydney FC zal nu de Australische eer verdedigen op het Oceanische kwalificatietornooi op Tahiti dat gehouden wordt van 30 mei tot 10 juni. De winnaar van dat tornooi plaatst zich voor het WK Clubs dat in december zal gehouden worden. Bovendien is hij verzekerd van al minstens 750.000 euro prijzengeld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties