Kan Standard kern dit jaar samen houden?

Kan Standard kern dit jaar samen houden?
Foto: © SC

Standard vertrekt zondag met een bonus van twee punten naar Oostende. De Rouches mikken er op de drie punten, want volgens sportief manager Michel Preud'homme staat of valt de toekomst van deze ploeg met Europees voetbal.
 
Echt uitgelaten taferelen waren er zondag niet bij de laatste thuiswedstrijd. “Wij hebben ook geen reden om te vieren,” aldus Preud'homme. “Pas als we volgende week Europees halen, kunnen we dat. Eigenlijk is het wel ongelooflijk dat we na zo'n terugronde nog steeds niet zeker zijn van Europees voetbal. Een zege tegen Oostende is voldoende, bij puntenverlies van Genk is de derde plaats eveneens een feit.”
 
Zoals elk seizoen zijn er weer een pak vragen rond de spelerskern. Behalve het trainersvraagstuk is het ook koffiedik kijken welke spelers al dan niet in De Vurige Stede blijven. “We hebben een heel goede ploeg en daarvan willen we de basis bij elkaar houden. Alleen zo kunnen we volgend seizoen voor de Champions League of zelfs meer strijden”, zegt Preud'homme.
 
“Met de kleinere inkomsten van de Uefa Cup wordt het evenwel moeilijk om grote aanbiedingen voor onze sterkhouders af te slaan. Bovendien hadden we sommigen met het vooruitzicht op Champions League kunnen motiveren om te blijven of zelfs opslag geven. Ook voor het aantrekken van spelers was het makkelijker geweest. We zullen natuurlijk heel blij zijn als we de Uefa Cup bereiken, maar we hadden liever de Champions League gehaald.”
 
Preud'homme lijkt vooral te doelen op spelers als Conceicao, gehuurd van Porto en Rapaic, die transfervrij overgekomen is. Voor Runje, Léonard en Onyewu, drie onbetwistbare steunpilaren, bestaat er zelfs interesse vanuit het buitenland.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties