Rupel Boom plaatst zich voor halve finale

K M

Rupel Boom heeft zich geplaatst voor de halve finale in de eindronde voor promotie naar derde klasse. Het had daarbij genoeg aan een 1-0 overwinning op het veld van Couvin-Mariembourg. In die halve finale zal Boom het moeten opnemen tegen Mol-Wezel.

Rupel Boom had aanvankelijk enige moeite om zich aan te passen aan het hobbelige speelveld. De eerste helft was gelijkopgaand met een kans van Couvin-Mariembourg nipt naast gekopt en een vrijschop gered door de Boomse doelman. De bezoekers waren op hun beurt gevaarlijk met een mooi schot van Stojanovic.

In de 2de helft was Rupel Boom doorlopend baas met enkele dreigende schoten voorlangs en een kopbal net naast. De thuisploeg moest zich meer en meer terugtrekken en kreeg het ook fysiek zwaar. Vijf minuten voor tijd een aanval van Rupel Boom vanop rechts via Lavaert mooi afgewerkt door Bouwmeester. Dat ene doelpunt volstond voor de toch wel verdiende overwinning.