Gedegradeerd Dundee in zak en as

Gedegradeerd Dundee in zak en as
Foto: © SC

FC Dundee degradeerde afgelopen zaterdag na een 1-1 gelijkspel bij Livingston uit de Schotse Premier League. De club was ooit in handen van een Italiaanse groep die het team van Dens Park wou doen wedijveren met toppers Celtic en Rangers.

Toppers als Claudio Canniggia, Craig Burley, Novo e.a speelden in die periode voor FC Dundee, maar de investeringen waren te groot en iets meer dan een jaar geleden ging de club al over kop. Het ontsloeg de helft van z'n spelers en personeel om voorlopig verder te kunnen. Sportief kon de club zich toen nog handhaven. Maar het nieuwe voetbalseizoen was er teveel aan. Een gebrek aan kwaliteit en financiële slagkracht zorgt er nu voor dat Dundee, met één jaar vertraging, toch naar de First Division afzakt. De club zit in zak en as. Opnieuw zal er gesnoeid moeten worden, het budget en de TV-rechten dalen sterk. Het personeel kreeg al meteen nieuwe contracten met een forse loonsvermindering aangeboden. Wie weigert, wordt ontslagen. Ondertussen werden ook al 8 spelers noodgedwongen aan de deur gezet. De spelers met een zwaar contract zullen moeten inbinden, ofwel de club verlaten. Manager Jim Duffy: "Het worden bange weken. Wie blijft, wie wil deze club nog dienen? Realisme staat voorop. We mogen geen zotte dingen meer doen. Wie voor het geld naar Dundee komt, heeft het mis. We zoeken enthousiaste spelers met een hart voor de club, geen geldwolven. Hopelijk nemen we ooit onze plaats in de Premier League terug in, maar het zal niet eenvoudig zijn. We dragen het verleden nog steeds mee en worden nu nog eens flink geraakt, omdat we uit de hoogste divisie tuimelen. Ik heb medelijden met iedereen die met Dundee begaan is. Er zijn fouten begaan in het verleden. De ambities waren te groot, te onrealistisch. Het zal pijn doen om amper enkele honderden meters verder Premier League-voetbal te zien spelen." De stadions van aartsrivalen Dundee FC en Dundee United worden slechts door één straat gescheiden. Het is een uniek zicht.

Spelers die al zeker vertrekken zijn John Sutton, terug naar Millwall en Fabian Caballero, Francois Dubourdeau, Neil Barrett en Brent Sancho.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties