Groep 2: Oekraïne doet goede zaak

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep 2: Oekraïne doet goede zaak
Foto: © SC

In groep 2 deed Oekraïne een uitstekende zaak met het oog op het WK 2006 in Duitsland. Sheva en co wonnen in eigen huis met 2-0 Kazachstan terwijl concurrenten Turkije en Griekenland elkaar in evenwicht hielden. Shevchenko zelf schoot de Oekraïners zelf op de goede weg. De Gouden Bal 2005 opende in Kiev na 18 minuten de score. Kazachstan hield nog lang stand, maar zag de score in de slotfase nog verdubbeld na een eigen doelpunt van Avdejev.

In Istanboel kaapte Griekenland een belangrijk punt weg bij Turkije. Na een zwakke start in deze poule behoudt de Europees kampioen de tweede plaats met twee punten voorsprong op Turkije.

Albanië, met Besnik Hasi in de basis, won tot slot met 3-2 van Georgië. De Albanezen kwam 3-0 voor via doelpunten van Tare (2) en  Skela. Maar in de slotfase kwamen de Georgiërs nog fel opzetten. Vijf minuten voor tijd milderde Burdulli tot 3-1 en in de 90ste minuut bezorgde Kobiashvili de Albanezen nog enkele warme minuten.

Oekraïne heeft een comfortabele voorsprong op gebouwd ten opzichte van Griekenland en Turkije. Denemarken kwam vandaag niet in actie. De Scandinaviërs hebben nog een match te goed tegen Georgië. Die kunnen de Denen best winnend afsluiten willen ze nog kans maken op de barrage. Griekenland telt immers al 6 punten voorsprong.


Uitslagen en klassementen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties