WK -20: China blijft verrassen

Steurbaut Kersten

China heeft na de eerste ook zijn tweede wedstrijd winnend afgesloten. De Chinezen, die een twintigal minuten met een man minder moesten spelen, haalden het van een sterker geacht Oekraïne. Ook Marokko en Argentinië sloten vandaag hun partij winnend af tegen respectievelijk Honduras en Egypte. Voor beide landen zijn het de eerste punten op dit WK.

Honduras was geen partij voor Marokko. Tegen Chili kregen ze er al 7 om de oren en ook tegen Marokko was het vandaag weer prijs: 5-0. Iajour zorgde met twee doelpunten voor de ruststand. Bendalou, Benjelloun en Chihi zorgden in de tweede helft voor de doelpunten.

Argentinië moest punten pakken tegen Egypte en de Zuid-Amerikanen volbrachten zonder problemen hun taak. Sterspeler Lionel Messi mocht in tegenstelling tot de eerste wedstrijd wel starten. Na de rust bedankte hij voor het vertrouwen en opende hij de score. Egypte kon amper dreigen en moest in de slotfase nog een doelpunt van Zabaleta toestaan.

Ondertussen blijft de Chinese ploeg vriend en vijand verrassen. Na Turkije moest ook Oekraïne voor de bijl. Nochtans wordt de Oekraïners veel lof toegedicht. In een fel geanimeerde partij bracht Vorobei de Oost-Europeanen na 19 minuten op voorsprong. Zhu bracht voor de rust nog de bordjes op gelijke hoogte.

In een dolle 10 minuten na rust bracht Chen China vanop de stip zelfs op voorsprong. Maar vier minuten later bracht Aliev, ook al vanop de stip, Oekraïne weer op gelijke hoogte. Ondertussen moest Zhu met rood het veld verlaten. Met een man minder slaagde de Chinezen er toch nog in om de drie punten binnen te halen via Cui.