Italië gaat af

Jimmy Wouters

Italie heeft op het WK voetbal voor spelers onder de twintig jaar ook zijn tweede duel verloren. In een vrij zwak duel moest de Azzuri de meerder in Syrië erkennen.

Italië speelde zoals vanouds heel verdedigend. Toch kregen ze aanvankelijk de betere kansen. Ze gleden makkelijk door de Syrische defensie heen, maar wisten de gekregen kansen niet te benutten. Toch had Italië zeker niet het betere van het spel. Het kwam dan ook in de 37e minuut, niet geheel tegen de verhoudingen in, op een 1-0 achterstand. Het was Abd Alhousain die eenvoudig kon profiteren van een gemiste penalty.

Ook in de tweede helft beterde het spel van Italië niet. Het was een team dat gebouwd was uit individueel talent, maar dat geen samenhang vertoonde. Het was dan ook nooit bij machte om de scheve situatie recht te trekken.

In diezelfde poule heeft Colombia zich geplaatst voor de volgende ronde. Het won eenvoudig met 2-0 van Canada. Nochtans speelde Colombia speelde minder overtuigend dan tegen Italië. Het moest tot in de slotminuten wachten om voorbij de Canadezen te geraken. Twee invallers beslisten uiteindelijk de partij. In 81ste minuut opende Garcia de score en 2 minuten voor affluiten verdubbelde Guarin de score.

Verder wonnen in groep F Brazilië en Zuid – Korea hun partij tegen respectievelijk Zwitserland en Nigeria met 1-0 en 1-2. Hierdoor komt Brazilië met 4 punten aan de leiding gevolgd door Zwitserland en Zuid – Korea met elk 3 punten.