Talentenjacht WK-20 --> nummer 8

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Talentenjacht WK-20 --> nummer 8
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag deel 3 in onze serie over de meest waardevolle talenten van het WK-20. Nummer acht is de Oekraïnse spelmaker Oleksandr Alijev

Oleksandr Alijev

Oleksandr Alijev was één van de ontdekkingen op dit WK. Hij viel vooral op met zijn traptechniek. De pas 20 - jarige Oekraïner heeft werkelijk dynamiet in z'n benen. Zo schiet hij uit alle mogelijke hoeken staalhard op doel. Hij maakte ook, volgens de kenners, het mooiste doelpunt door een vrije trap vanaf zo'n 35 meter staalhard in de winkelhaak te trappen. Maar naast een perfecte trap bezit deze jonge knaap ook over een grote dosis spelinzicht en een grote hoeveelheid techniek. Verder werd hij bijna topscorer van het tornooi. Zo wist hij 5 keer de weg naar de netten te vinden. Alleen Messi deed beter. 

Nochthans is Alijev geen echte Oekraïner. Hij werd in Chabarovsk in het uiterste oosten van Rusland geboren. Ook zijn jeugdopleiding doorliep hij in Rusland. Pas toen Dynamo Kiev hem opmerkte en hem onder contract plaatste, wisselde hij zijn Russische nationaliteit voor de Oekraïnse.

De bekende Nederlandse analist Hugo Borst ziet hem over enkele jaren bij een goede Europese ploeg spelen. Ook wij zien hem samen met zijn ploegmaat bij Dynamo Kiev, Artem Milevski, in de voetsporen van Shevchenko en Rebrov treden. 

Aangezien er slechts bitter weinig informatie over hem bekend is, kunnen we u ook slechts beperkte persoonlijke gegevens meegeven. 

Personalia

Geboortedatum:    3 februari 1985
Geboorteplaats:     Chabarovsk 
Lengte:                1m72
positie:                spelverdeler
huidige club:         Dynamo Kiev
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties