Talentenjacht WK-20 --> nummer 6

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Talentenjacht WK-20 --> nummer 6
Foto: © SC

Vandaag deel 5 in onze serie over de meest waardevolle talenten van het WK-20. Nummer zes is de Nederlandse dribbelkont Quincy Owusu Abeyie.

Quincy Owusu Abeyie 

Quincy is zo'n speler waarvoor iedereen naar het stadion trekt. Al in de eerste wedstrijd, tegen Japan, liet hij zich opmerken met onnavolgbare acties, practige dribbels en efficiënte passeerbewegingen. Hij was dan ook in alle doelpunten betrokken.

Zijn grootste troeven zijn uiteraard zijn snelheid en zijn technisch vernuft. Als je beiden combineert, heb je meteen een dodelijk wapen in handen. Ondanks zijn suprematie in de eerste wedstrijd deemsterde hij wat weg. Hij was de volgende wedstrijden meer met zichzelf bezig, waardoor zijn fenomenale acties nauwelijks iets opleverde. Omdat hij niet meer functioneel speelde, zakte hij ook wat weg in de traditionele lijstjes van de meest waardevolle speler. 

Quincy Owusu Abeyie is niet meteen een oerhollandse naam. Zijn ouders zijn dan ook afkomstig uit Ghana, maar hij werd echter in Amsterdam geboren. Quincy zette zijn eerste pasjes bij SC Bijlmer, een klein clubje uit de Nederlandse hoofdstad. Al op zijn zevende nam Ajax hem onder zijn hoede. Nochthans moest hij er al op zijn zestiende weg omdat hij een moeilijk karakter bleek te hebben. Arsenal nam hem in 2002 maar al te graag over, nadat hij eerder door Anderlecht afgewezen werd. Inmiddels heeft de Londense club zijn nog tot 2006 lopende contract tot 2008 opengebroken.

Iedereen zal inmiddels wel zijn sterke punten kennen, maar hij heeft ook zwakke plekken. Zo liet hij zich al meermaals naast het veld betrappen op buitensporig gedrag, voornamelijk in de Engelse pubs. Op het veld moet hij vooral nog leren minder egoïstisch te zijn, want veel acties krijgen nauwelijks gevolg. Daarnaast moet Quincy nog wat meer leren scoren, maar tussen Henry, Bergkamp en Pires - om er maar enkele toe noemen - leer je je streken wel af. 

Personalia:

Geboortedatum:    15 april 1986
Geboorteplaats:     Amsterdam
Positie:                 (flank)aanvaller  
Idolen:                  Patrick Kluivert, Ronaldo 
Huidige club:          Arsenal
Contract tot:         2008
Vorige clubs:          SC Bijlmer
                           Ajax 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties