Lange zeker out tot nieuwjaar

Julie Néman
| 0 reacties
Lange zeker out tot nieuwjaar
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Rune Lange zal zeker tot nieuwjaar buiten strijd zijn na een operatie aan de kuit, die hij deze morgen in het Brugse St. Jan-ziekenhuis onderging. Daardoor mist hij onder andere de voorrondes van de Champions League. "Ik had er nochtans enorm veel zin in. De vooruitzichten waren goed. Enkele nieuwe spelers in de rangen, een vernieuwde trainersstaf en een wenkende deelname aan de Champions League. Tijdens mijn vakantie had ik me helemaal op de start van de voorbereiding gefocust. Ik voelde me er helemaal klaar voor. Ook de medische tests zagen er veelbelovend uit." 

De kuitblessure was nochtans niet recent. De laatste drie maanden van het voorbije seizoen had ik er bijna elke dag last van. Na de training en na de wedstrijden was de pijn bijna niet te harden. Ik dacht dat de vakantieperiode alle leed zou doen verdwijnen. Maar het scanneronderzoek confronteerde me met de harde werkelijheid. Ik hoop op een geslaagde operatie en bovenal een vlotte revalidatie. Als ik voor de jaarwisseling weer wedstrijdfit ben, is dat een overwinning op mezelf."

Na zijn hernia-operatie van twee jaar geleden, is dit nu de tweede zware ingreep die de Noorse spits moet ondergaan in zijn carrière. 

Sportief directeur Marc Degryse panikeert echter niet bij het uitvallen van hun targetman. "Leuk is anders, natuurlijk. Maar onverwachte blessures zijn nu eenmaal inherent aan het voetbal. We hebben nog voldoende spitsen om dit op te vangen. We zoeken zeker niet naar een vervanger, tenzij men ons 'een witte raaf' gratis aanbiedt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties