Club wint van De Graafschap

K M

Club Brugge heeft zijn eerste oefenwedstrijd in Delden tegen De Graafschap succesvol afgesloten. Balaban en Dufer zorgden voor de doelpunten en de 2-0 overwinning. Gaetan Englebert speelde probleemloos 90 minuten mee.

Met De Graafschap als tegenstander was dit een eerste test. Coach Jan Ceulemans besloot dan ook om al eens een type-elftal op het veld te zetten. Starten werd gedaan in een 4-2-4 opstelling waarbij Ivan Leko en Gaetan Englebert centraal op het middenveld stonden, Bosko Balaban en Manasseh Ishiaku diep in de spits en Gert Verheyen en Kevin Roelandts op de flanken werden geposteerd.

Club kwam vlak voor rust op voorsprong dankzij een vrije trap die door Balaban in doel werd getrapt. Het tweede doelpunt kwam vlak voor het einde met aan de basis de twee enige invallers bij Club. Jonathan Blondel leverde de bal na een goede actie in bij Balaban die hem meteen doorverlengde naar Gregory Dufer. Die liet de kans niet liggen en schoot de bal in de verste hoek binnen.

Club Brugge: Butina; Vanaudenaerde, Maertens, Clement, Klukowski; Englebert, Leko; Verheyen (75' Dufer), Balaban, Ishiaku (62' Blondel), Roelandts