Anderlecht wint van Utrecht

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht wint van Utrecht
Foto: © SC

Anderlecht heeft haar eerste serieuze test van het seizoen winnend afgesloten. De vice-kampioen klopte FC Utrecht in Woerden met 0-2. Twee nieuwkomers troffen raak.

Anderlecht startte het best aan de wedstrijd. Al na enkele minuten kreeg Mbo Mpenza een uitstekende scoringskans, maar de Rode Duivel miste zijn controle. Utrecht bracht al gauw wat meer evenwicht in de wedstrijd. Op het halfuur ontsnapte Anderlecht zelfs aan de achterstand, toen Fortuné net naast knalde. Aan de andere kant zorgde Jestrovic met het hoofd ei zo na voor de openingstreffer, maar de doelman van Utrecht had een uitstekende reflex in huis. Ook Anthony Vanden Borre kende geen geluk, zijn schot werd ook al uit doel geranseld.

Na de rust wist Anderlecht dan toch de ban te breken.
Serhat Akin bewees zijn waarde door een knappe voorzet binnen te trappen. Niet veel later miste Akin een kans op een tweede doelpunt. Uiteindelijk kwam de 0-2 er dan toch. Mbo Mpenza trapte eerst nog op de lat, maar enkele minuten later schoot Delorge de tweede treffer binnen.

Anderlecht wint zo verdiend haar eerste grote test. Over tien dagen moeten de Brusselaars er staan, want dan wacht de eerste Europese wedstrijd.

Opstelling Anderlecht:
Zitka (46' Van Steenberghe), Kompany (67' Deman), Tihinen, Deschacht (46' Ehret), Vandenborre (67' Kolar), Vanderhaeghe (60' Hasi), Zetterberg (60' Baseggio), Wilhelmsson (60' Mitu), Goor (60' Lovre), Mpenza (67' Delorge) en Jestrovic (46' Serhat).

Doelpunten FC Utrecht – RSC Anderlecht:
54' Akin (0-1)
77' Delorge (0-2)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties