Peace Cup: PSV uitgeschakeld

Kristof Blomme

PSV en Lyon hebben in Korea 1-1 gelijkgespeeld. Door de overwinning van het Colombiaanse Once Caldas zijn de Eindhovenaren uitgeschakeld.

PSV en Lyon speelden een sterke eerste helft. De Nederlanders kregen al vlug enkele kansen. Die werden echter stuk voor stuk vakkundig de nek omgewrongen. Vooral Lee was op zijn flank een gesel voor de verdediging van de Fransen. PSV kwam dan ook verdiend op voorsprong voor rust. Het was weer de Braziliaan Robert die kon scoren, niet toevallig op voorzet van Lee. De tweede helft was een pak minder qua kwaliteit. Vlak na rust kwam Lyon toch op gelijke hoogte via Malouda. Robert kreeg nog de beste kans om de match te beslissen, maar hij liet ze liggen.

Once Caldas klopte thuisploeg Seongnam Ilhwa met 2-1. Hierdoor zijn de Eindhovenaren uitgeschakeld. Lyon en Once Caldas kennen donderdag hun tegenstander.

PSV: Ooijer, Simons, Addo, Lee, Cocu, Bouma (Aissati), Väyrynen (De Jong), Farfán (Beerens), Robert en Vennegoor of Hesselink.

Lyon: Coupet, Réveillère, Cris, Caçapa, Berthod, Essien, Diarra, Govou (Frau), Wiltord (Pedretti), Carew (Nilmar), Malouda

Doelpunten: Robert 38, Malouda 48