Sonck nekt Genk

Racing Genk is er niet in geslaagd om ook zijn vijfde oefenwedstrijd te winnen. De Limburgers waren niet opgewassen tegen Borussia Mönchengladbach. Het was ex-Genkenaar Wesley Sonck die met zijn twee doelpunten een groot aandeel had in de 1-3 overwinning van zijn ploeg.

Over de start had Racing Genk niet te klagen. Al na drie minuten spelen had Koen Daerden zijn ploeg op voorsprong gebracht. Genk speelde goed in het eerste kwartier en kwam een paar keer dicht bij de 2-0. Na 25 minuten spelen, scoorde Genk dan toch. Helaas voor de Limburgers was het Wamfor die de bal voorbij zijn eigen doelman werkte. 1-1 leek de ruststand te gaan worden, maar dat was buiten ex-Genkenaar Wesley Sonck gerekend. De voormalige publiekslieveling van Genk bracht net voor de pauze zijn ploeg op een 1-2 voorsprong.

Genk kwam met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar na tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Kwelduivel van dienst was wederom Wesley Sonck. De Belg moet in de spits van Gladbach de concurrentie aangaan met Neuville, Elber en Sverkos en overtuigde vandaag hoedanook. De Limburgers probeerden nog wel iets aan de achterstand te doen, maar de Duitse verdediging stond steving op haar benen en hield al bij al makkelijk stand. Zo verloren de troepen van Hugo Broos dus met 1-3 en is er nog wat werk aan de winkel met het oog op de competitiestart. Zondag speelt Genk tegen het Spaanse Celta de Vigo.

Opstelling Racing Genk:
Moons, Cornelis, Claessens, Priske, Mikulic (82' Sigurdsson), Beslija, Daerden, Wamfor (65' Soley), Soetaers, Stojanovic en Vandenbergh

Doelpunten Racing Genk - Borussia Mönchengladbach:
3' Daerden  (1-0)
25' Owngoal Wamfor  (1-1)
43' Sonck  (1-2)
57' Sonck  (1-3)