Celtic krijgt zware pandoering in Bratislava

Tonnelier Caroline
Celtic krijgt zware  pandoering in Bratislava

In de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Champions League heeft Celtic Glasgow met zware 5-0 cijfers verloren van Artmedia Petrzalka uit Bratislava.  Alhoewel in voetbal alles mogelijk is, lijkt Europees voetbal heel veraf voor de Schotten.  Aan de rust stond het al 1-0 voor de thuisploeg, maar in de tweede helft werd Celtic helemaal afgemaakt door de Slovaken.

Bij Celtic Glasgow startten nieuwkomers Camara, Telfer en Zurawski in de basiself.  De Schotten creëerden het eerste gevaar via Hartson, maar kregen al vroeg een eerste tegenvaller te verwerken toen Sutton geblesseerd het veld moest verlaten. Later bleek dat het om een jukbeenbreuk ging. De thuisploeg voerde stilaan de druk op en dat leidde kort voor de rust tot het openingsdoelpunt.  Halenar bezorgde de Slovaken een 1-0 voorsprong aan de pauze.  Bijna werd het zelfs nog 2-0 voor de thuisploeg, maar doelman David Marshall voorkwam (voorlopig) een tweede doelpunt.

De Schotten wilden in de tweede helft op zoek gaan naar een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd, maar keken al na een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan.  Vascak verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg.  Even leek Celtic beter in de wedstrijd te komen na de invalbeurt van Aliadiere, maar het was Artmedia dat opnieuw scoorde.  Halenar zorgde met een knappe volley voor de 3-0 en enkele minuten later telde de pas ingevallen Mikulic Celtic helemaal uit.  In de slotminuten werd het zelfs nog 5-0 voor de Slovaken.  Halenar scoorde zijn derde doelpunt van de avond en maakte de Schotse nachtmerrie compleet.

Gordon Strachan had zich zijn debuut wellicht anders voorgesteld.  Artmedia Petrzalka, dat pas in extremis de kwalificatie voor de tweede voorronde kon afdwingen, leek vooraf nochtans een haalbare tegenstander voor de Schotten, die wellicht voor het eerst sinds jaren geen Europees voetbal zullen halen.  Of volgt volgende week een zoveelste onvergetelijke avond in Celtic Park?

Artmedia: Cobej, Debnar, Durica, Kotula, Tchur, Kozak, Obzera, Borbely, Vascak (72' Mikulic), Halenar, Fodrek

Celtic Glasgow: Marshall, Telfer, Varga, Balde, Camara, Lennon, Petrov, Thompson (66' Aliadiere), Zurawski (60' Maloney), Hartson, Sutton (17' McGeady)

Toeschouwers: 17 262

Scheidsrechter: Selcuk Dereli