Zulte Waregem - Klaar voor eerste klasse

Philippe Crols
| 0 reacties
Zulte Waregem - Klaar voor eerste klasse
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Na Roeselare stellen wij u vandaag ook de andere nieuwkomer in eerste klasse, Zulte Waregem, voor. De Westvlamingen lijken op het eerste zicht goed gewapend voor eerste klasse, maar toch moeten we afwachten wat de kampioen uit de tweede klasse een niveau hoger kan presteren. 

Vorig seizoen

Zulte Waregem werd vorig seizoen met de vingers in de neus kampioen in de tweede klasse. De ploeg van trainer Francky Dury behaalde 73 punten. Dat waren er maar liefst 13 meer dan dichtste achtervolger, en later ook medepromovendus, Roeselare. De Westvlamingen bewezen reeds vorig jaar al dat ze eersteklassevoetbal wel moeten aankunnen. Ze wonnen toen de Flanders Soccer Cup door in de finale Beveren te verslagen en moesten het in de Belgische beker maar net afleggen tegen Sint-Truiden.

Transfers 

Ivica Jarakovic en Steven Wostijn die respectievelijk naar Kortrijk en Doornik vertrokken zijn de belangrijkste vertrekkers. Als u echter de namen van de nieuwkomers hoort zal u wel merken dat Zulte Waregem redelijk ambitieus is. Tjörven De Brul en Philippe Buyssens komen beide van AA Gent en moeten in West-Vlaanderen de verdediging gaan versterken. Voor het middenveld heeft men met Jo Vermast en ook al ex-AA Gent-speler Matthieu Verschuere twee mensen met eersteklasse-ervaring aangetrokken. Ook voorin vinden we met Tim Matthys een Gentenaar terug. 

Seizoen 2005-2006

In doel lijkt Pieter Merlier net als het vorige seizoen te zullen starten als titularis. Verder heeft Merlier met mensen als De Brul en Leleu twee ervaren verdedigers voor zich die vooral voor de nodige rust zullen moet zorgen. Of de jonge Philippe Buyssens een basisplaats zal kunnen bemachtigen is maar zeer de vraag. 

Ook op het middenveld vinden we in de persoon van ex-Antwerpenaar Tony Sergeant een ervaren speler terug. Naast Sergeant lijkt Matthieu Verschuere een certitude. Al heeft Dury met Stijn Meert, die in een vorig leven nog bij Anderlecht speelde, en Wouter Vandendriessche behoorlijk goede wisselmogelijkheden. 

Voorin heeft de coach zowaar een klein luxeprobleem. D'Hollander en Tankary waren vorig jaar met respectievelijk 13 en 18 doelpunten de clubtopschutters. Dit seizoen komt daar nog eens AA Gent-belofte Tim Matthys bij en dus lijkt de aanval niet echt een pijnpunt te zullen gaan worden. 

De voorbereiding van Zulte Waregem kan matig worden genoemd. De ploeg won de eerste oefenduels tegen kleinere ploegen zonder echt te schitteren en verloor nipt van het Franse Lille en het Turkse Gençlerbirligi. Tegen tweedeklasser Oostende kwam het dan weer niet verder dan een 1-1 en tegen medepromovendus Roeselare werd er zelfs met 3-1 verloren. Een zeer wisselvallige oefencampagne dus. 

Prognose 

Kwaliteit en vooral ook ervaring lijkt Zulte Waregem genoeg te hebben om makkelijk te kunnen overleven in de eerste klasse. Toch moeten we dit bij neo-eersteklassers altijd even onder voorbehoud plaatsen, want een eerste jaar eerste klasse is voor een nieuwkomer altijd moeilijk. 

Beste aankoop: Matthieu Verschuere 
Grootste verlies: Steven Wostijn 
Prognose: Degradatiekandidaat

Ploegfiche
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-0 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties