Generale repetitie voor Club en Germ. Beerschot

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Generale repetitie voor Club en Germ. Beerschot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat vorig jaar uitzonderlijk in december werd gestreden om de Supercup, vindt het traditionele duel tussen bekerwinnaar en landskampioen dit seizoen opnieuw één week voor de competitiestart plaats.  Met de partij tussen Germinal Beerschot en Club Brugge staat meteen ook een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen op het programma.  Voor de Belgische landskampioen meteen dé kans om revanche te nemen, maar vooral om de criticasters de mond te snoeren met een overtuigende prestatie.  Bovendien zou een eerste prijs de druk op de schouders van de nieuwe trainer enigszins verlichten.  De Kielse Ratten hopen op een nieuwe stunt en een tweede trofee in het bestaan van de Antwerpse club.
 
Landskampioen Club Brugge kon in de voorbereiding nog niet overtuigen.  Trainer Ceulemans moest niet alleen lang zoeken naar het beste concept voor zijn team, maar moest ook een groot aantal sterkhouders vervangen.  Vooral het middenveld lijkt, in tegenstelling tot de voorbije seizoenen, een pijnpunt.  Door het vertrek van Timmy Simons en Nastja Ceh staat morgen bijna een volledig nieuw middenveld aan de aftrap.  Voorlopig konden Vermant en vooral Leko nog niet bewijzen klaar te zijn voor de moeilijke opvolging van de ex-Gouden Schoen en de Sloveen.  Achteraan veranderde eveneens heel wat.  Beide flankspelers vertrokken en centraal werd Valgaeren aangetrokken.  Alhoewel het aanvallend compartiment zo goed als intact bleef, kan Ceulemans voorlopig niet rekenen op Rune Lange.  De Noor zorgde in het verleden niet zelden voor de beslissende doelpunten en zijn afwezigheid zal dan ook een belangrijke aderlating betekenen voor blauw-zwart.
 
Net als Club komt ook bekerwinnaar Germinal Beerschot verzwakt aan de competitiestart.  Vooral Carl Hoefkens en Daniel Cruz zullen gemist worden door het Antwerpse team.  De Ratten werden in de voorbereiding zelden echt op de proef gesteld, maar lijken net als vorig seizoen vooral moeite te hebben om de weg naar de netten te vinden.  Afwachten wordt ook hoe de defensie het vertrek van Hoefkens opvangt.  Vanavond wordt het vooral uitkijken naar het officiële debuut van Sezer Oztürk.  Van de 19-jarige middenvelder wordt veel verwacht op het Kiel.  Ook Jonas De Roeck, een andere nieuwkomer, mag aan de aftrap verwacht worden.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties