Villarreal dicht bij kampioenenbal

Tonnelier Caroline

Villarreal is goed begonnen aan zijn allereerste Champions League - campagne.  Op het veld van Everton won El Submarino Amarillo met 1-2.  Alle doelpunten vielen in de eerste helft.  Figueroa en Josico scoorden voor de bezoekers, Beattie zorgde voor de tegentreffer.  De Engelsen konden ook in de tweede helft hun overwicht niet voldoende omzetten in doelgerichte acties en lijken nu al uitgeteld voor deelname aan de eerste ronde van de Champions League.

Bij Everton begon Carsley, vooraf onzeker, op de bank.  Aanwinsten Davies en Neville startten in de basis.  Bij de bezoekers moesten Tacchinardi en Kromkamp tevreden zijn met een plaats op de invallersbank.  De jonge doelman Barbosa, een andere nieuwkomer, kwam wel aan de aftrap.  De Engelsen begonnen het best aan de partij, maar Beattie en Cahill slaagden er niet in Barbosa te verschalken.  Aan de overkant besloot Forlán op het kwartier naast.  Ondanks het overwicht van de thuisploeg was het Villarreal dat de score opende.  Figueroa trof raak op aangeven van Marcos Senna.  De bezoekers kregen zelfs een kans om de score te verdubbelen, maar het schot van Marcos Senna ging over.  Aan de overkant ging een kopbal van Cahill over.  Vijf minuten voor de rust volgde de verdiende gelijkmaker dan toch.  Beattie profiteerde van zwak verdedigen van de Spanjaarden.  Lang kon Everton echter niet genieten van het doelpunt.  Nog voor de rust bracht Josico Villarreal alweer op voorsprong.  Met een rake kopbal op aangeven van Sorín liet hij doelman Martyn geen kans.

De thuisploeg ging in het begin van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar de resem voorzetten leidden tot te weinig reëel doelgevaar.   Bovendien stond bij pogingen van Davies en Neville telkens een verdediger in de weg.  Een half uur voor het einde maakte Tacchinardi zijn debuut voor Villarreal.  Hij verving doelpuntenmaker Figueroa.  Ondanks de aanvalslust van Everton werd Barbosa nog nauwelijks bedreigd en het was integendeel Villarreal dat nog dicht was bij een derde doelpunt.  Het schot van Forlán ging echter naast.  De voorsprong van de bezoekers kwam in de slotfase niet meer in gevaar, zodat Villarreal zijn eerste belangrijke overwinning van het seizoen mocht vieren.   Everton wacht een heel lastige verplaatsing naar El Madrigal, waar El Submarino Amarillo zo goed als onklopbaar is.

Everton: N Martyn, T Hibbert, J Yobo, D Weir, A Pistone (80 J McFadden), T Cahill, M Arteta, P Neville, S Davies, K Kilbane (62 D Ferguson) , J Beattie (63 M Bent)

Villarreal: M Barbosa, G Rodriguez, S Quique Alvarez, R Javi Venta, R Arruabarrena, J Riquelme, Josico, M Senna, J Sorin (89 J Pena) , D Forlan (85 A Guayre) , L Figueroa (65 A Tacchinardi)