Racing mist eerste afspraak niet

Christophe Rillaerts

Onder massale groen-witte belangstelling speelde Racing Mechelen zijn eerste wedstrijd met inzet.
De Racingfamilie zag een wisselvallige wedstrijd, beslecht in enkele knappe flitsen. Met een 1-3 overwinning werd de logica gerespecteerd.

Racing trof in Kampenhout een lichting ex-buren aan, waaronder spits Simon Valgaerts en SK-trainer Czerniatynski (zonder bodyguards). Een gemotiveerd groen-wit begon sterk aan zijn eerste test, met na 6 minuten een eerste kans. Nechelput legde met de borst de bal stil voor Van Vlasselaer, maar die zijn schot belandde recht in de armen van Sueters.

Minuutje later: druk van Racing eindigde in geharrewar voor doel, waarna de bal al dan niet over de Kampenhoutse doellijn leek te gaan stuiten. Nechelput beroerde nog even het leer waardoor de lijnrechter het doelpunt afkeurde wegens buitenspel.

Na die eerste opwinding kwam er ook meer tempo in de wedstrijd, maar dat ging te dikwijls gepaard met slordigheden. Het was wachten op een kansje tot de twintigste minuut, maar Mbemba kon de bal niet vol op de slof nemen.

Na een halfuur toch prijs wanneer Filston door de buitenspelval glipte en Nechelput de 0-1 aanbood. 5 minuten later bereikte een slechte voorzet alsnog diezelfde Filston, maar hij besloot hard over.

Vlak voor rusten was het de beurt aan Van Vlasselaer om door de buitenspelval te glippen. Sven beschikte over de nodige kalmte om zijn aanstormende maatje Mbemba de 0-2 te presenteren.

Onmiddelijk Mechelse druk bij aanvang van de tweede helft, maar zonder echte kansen als gevolg. Het eerste wapenfeit na de rust kwam integendeel van de Vlaams-Brabanders, maar het harde schot werd door een secure Mampaey in hoekschop geduwd.

Racing zorgde pas na een kwartier nog eens voor oproer toen Nechelput vanop rechts de bal op het hoofd van Hermans slingerde, die een metertje over kopte.

De wedstrijd verwaterde nu stilaan. Op het halfuur kwam de thuisploeg na moeizaam achtervolgingswerk, plots dicht bij de aansluitingstreffer, maar Mampaey kon de bal net voor de lijn in hoekschop keren. Aan de overkant nog schotjes van Filston en Mbemba maar telkens zonder de nodige precisie.

Even voor tijd een aarzeling in de Racingdefensie: Valgaerts mocht vrij aanleggen en liet Mampaey kansloos.

In de laatste minuut van de wedstrijd werd de doorgedrongen Filston net buiten de zestien van de sokken gelopen. Een vrije schop op maat van Van Vlasselaer: Sven besliste in schoonheid te eindigen en zorgde met heerlijke krul voor de 1-3 eindcijfers.

Racing Mechelen bekert dus verder volgende week voor eigen publiek tegen tweedeklasser Union.