F.WS Woluwe - D.Zultse VV 2-3

Guillaume Belaey
F.WS Woluwe - D.Zultse VV    2-3

Voor de Zultse dames was het duidelijk. Vooral in de eerste partij drie punten pakken want daarna wordt het programma loodzwaar met o.a. drie toppers.

Zultse begon dan ook meer dan gretig aan de partij en nam  de eerste 20 minuten voor haar rekening. Na 2 minuten reeds een tweede Zultse corner door Davina Callens naast gekopt. De kansen bleven  zich bovendien opstapelen. Martine De Witte werd gehaakt net voor de ,,16’’ maar de vrije trap van Callens ging over doel. Thuisdoelvrouw Willeke Willems moest  pertinent en vaak alert blijven en gepast tussenkomen op pogingen van Fien De Cabooter en De Witte.

Omdat Zultse het tempo even liet zakken en betekend dit olie op het vuur voor de thuisploeg. De Zultse verdediging ging hierbij in de fout en de ref wees kordaat naar de stip. Degernez tilde de nieuwkomer op voorsprong (1-0). In het derde kwartier kwam Zultse weer op zetten hoewel doelvrouw Willems niet te verschalken bleek. Net voor rust kregen de Oost-Vlaamse bezoekster dan toch loon naar werken. Met een volley knalde Martine De Witte de gelijkmaker op het bord (1-1).

Zultse start de tweede helft furieus want met een verre bal kwam de Woluwe-defensie in de problemen waarbij de attente De Witte niet aarzelde (1-2). Een verdubbeling die de bezoeksters voluit benutten om de zege definitief vast te leggen. Desondanks betekende de ref de Zultse struikelblok want hij belette hen die voorsprong verder uit te bouwen. Tot tweemaal toe sloot hij immers de ogen voor flagrante penaltyfouten door Woluwe gepleegd. Het werd meteen ook duidelijk dat de man in het zwart zijn greep op de wedstrijd aan het verliezen was.

Zo verwees hij een poging van Degernez die naast ging, naar een hoekschop ondanks geen enkele Zultse speelster de baal had aangeraakt. Toch moest Zultse doelvrouw Evelyne Libbrecht gevat reageren om de Brabantse gelijkmaker te voorkomen. Wanneer een vrije trap genomen De Witte door een thuisverdedigster met de hand uit het doelvlak werd geslagen kende de ref naar lang aarzelen(?) slechts een hoekschop toe! En in het slotkwartier dreigde Zultse helemaal te verzuipen wanneer een kopstoot van Florence De Jaegher naar de 2-2 leidde. Tien minuten voor tijd volgde niettemin gerechtigheid als de ref de trekfout op De Witte aanzag als wel een strafschopfout. Debbie Vandemaele knalde perfect binnen en zorgde meteen voor de eerste Zultse driepunter (2-3).