Bergen klopt KV Mechelen

De wedstrijd tussen twee nieuwkomers in 2de klasse was een erg fletse bekerpartij. Bergen won wel verdiend en bekert verder. KV Mechelen mag zich nu gaan concentreren op de competitie.

Het was Bergen dat het beste aan de wedstrijd begon en na 6 minuten keek KV Mechelen al tegen een achterstand aan. Robert Szczot schoot de bal tegen de netten.  KV Mechelen was even het noorden kwijt, maar kwam na 20 minuten wel terug beter in de wedstrijd. Er waren wel amper kansen in de eerste helft, enkel Patrick Goots kon vlak voor de rust uithalen, maar zonder succes.

Ook in de 2de helft waren de kansen schaars. Enkel Stéphane Calcé kon nog net naast koppen. De bezoekers kwamen meer en meer onder druk te staan en een kwartier voor tijd mocht Alessandro Cordaro alleen op doelman Verelst afgaan en de 2-0 op het bord zetten. Patrick Goots kon enkele minuten later dan toch nog milderen tot 2-1. Met nog 10 minuten te gaan kwam er dan toch enige spanning in de wedstrijd. Stéphane Thys nam echter alle spanning weg door er 3-1 van te maken en zo een einde maakte aan de bekercampagne van Malinwa.

De verhoopte confrontatie met een eersteklasser komt er dus ook dit jaar niet. Terwijl Bergen nu nog meer naar voren wordt geschoven als titelkandidaat nummer 1.