Red Star bekert verder

Dirk Pieters

Red Star Waasland bekert verder en komt rond november uit tegen een eerste klasse club. Red Star kon thuis winnen met 5-2 van reeksgenoot Ronse. De score kwam er niet zonder slag of stoot want Ronse stond enkele minuten voor tijd nog 1-2 voor. Waasland kon in extremis nog gelijk maken en maakte in de verlenging de klus verder af.

Red Star begon de wedstrijd goed en kwam al snel op voorsprong via Kristof Arys. Ronse kon daar weinig tegenoverstellen. Zo ging Waasland rusten met een 1-0 voorsprong.

In de 2de helft kwam Ronse veel beter uit de kleedkamer en begon het Waasland terug te dringen op de eigen helft. Ronse kon eerst nog gelijkmaken en daarna ging het zelfs over de thuisploeg.  Enkele minuten voor tijd kon Steve Stas de gelijkmaker op het bord zetten. De supporters in Puyenbeke stadion geloofden er weer in.

In de verlengingen was het al Waasland wat de klok sloeg. Ronse kreeg nog drie doelpunten te slikken. Twee keer Kristof Arys en opnieuw Steve Stas. Beide spelers waren goed voor 5 doelpunten en werden na de wedstrijd op handen gedragen door de Red Starfans. Red Star hoopt alvast op een mooie loting in de Beker van België.