Frankrijk wint makkelijk

Ruben Claesen

In een bomvol Félix-Bollaert (Lens) wist Frankrijk afstand te nemen van de Faerøer Eilanden. Nu niet meteen een evenwaardige tegenstander, maar de opluchting bij de Fransen is groot, het was al even geleden dat ze nog eens konden winnen. Zeker te noteren was de terugkeer van Zinedine 'Zizou' Zidane. Djibril Cissé ontpopte zich tot man van de match.

Frankrijk startte met een flexibele 4-3-1-2. Eigenlijk was de vraag niet of Frankrijk wel ging winnen, maar met hoeveel cijfers verschil. Dat viel uiteindelijk nog allemaal mee. In de beginfase was het even zoeken voor Les Bleus, het had overwicht, maar echte kansen kwamen er maar niet. In de dertiende minuut vond Cissé dan toch een gaatje in de defensie, en kopte de openingstreffer binnen. Vijf minuten later was het alweer prijs, Cissé verstuurde een voorzet die ongelukkig afweek op verdediger Olsen: 2-0. Hierna controleerde Frankrijk kalm tot aan de rust.

In de tweede speelhelft ging Frankrijk op zoek naar numero drie, maar Zidane en Henry vonden telkens keeper Mikkelsen op hun weg. Na twintig minuten spelen was het weer Cissé die de netten deed daveren, met een keiharde bal onder de lat, zijn zevende doelpunt voor Frankrijk. Dat was meteen ook de eindstand, Frankrijk komt na het gelijkspel van Zwitserland tegen Israël mee aan de kop van het klassement, het heeft nu net zoals Zwitserland en Ierland dertien punten, eentje meer dan Israël.