Interview Reacties na Gent - Genk

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Reacties na Gent - Genk
Foto: © SC

Na de wedstrijd kwamen Georges Leekens en Hugo Broos tamelijk snel naar de perszaal.  Het was duidelijk dat de Gentse trainer Georges Leekens zich in zijn nopjes voelde. Het was immers van 21 december 2002  geleden dat Gent thuis nog eens won van Genk. Trouwens met een identiek resultaat.
 
,,Het was uiteraard een wedstrijd die alle kanten uit kon. Het was aanvankelijk duidelijk dat beide ploegen speelden om te winnen. Mijn ploeg speelde gretig en de organisatie klopte vaak perfect. Nochtans hebben we in de tweede helft vergeten de geboden kansen af te maken. Anderzijds gaven we ook geen geschenken weg. Onze aanwinst Dominic Folley brak geen potten maar dat was ook te verwachten. Ritme en aanpassing gebeuren niet op één wedstrijd. Die eerste treffer was een cruciaal moment al moet ik er niet bij zeggen dat alweer Herpoel Gent van kwader behoedde’’ aldus een glunderende Gentse coach.
 
Aan Genkse zijde bleek trainer Broos niet onverdeeld ongelukkig op het randje van sarcasme zelfs. ,, Behoudens die twee lucratieve stilstaande fasen was Genk de betere ploeg met de beste kansen. Als echter van meet af aan de afspraken niet worden uitgevoerd is het geenszins verwonderlijk waarom die twee doelpunten vanuit stilstand worden gescoord. Gent had één echte goede kans, vrij vroeg zelfs zoals men zag, waar wij nadien 5, 6 doelkansen kregen.
 
,,Ik ga niet akkoord met degenen die stellen dat Genk een slechte partij vertolkte. Integendeel, we waren ruim 75 minuten de betere ploeg, slechts in het slotkwartier kwam Gent gevaarlijk opzetten’’, beklemtoonde de Genkse oefenmeester. Op vraag wat hij dacht omtrent de uitsluiting van Hans Cornelis nam sarcasme de bovenhand. ,,Ik geef daar geen commentaar op. Wel, ik ga voorzitter Vaessen voorstellen om de reglementen omtrent tacklen te laten wijzigen.’’
 
Anderzijds verwees Broos ook naar een gebrekkige voorbereiding van zijn ploeg. ,,Enkele internationals waren afwezig voor enkele dagen in de voorbije 14 dagen. Ik kreeg mijn kern slechts  twee dagen voor deze wedstrijd bijeen. Evident dat je met dit duel in het vooruitzicht niet veel kunt regelen en mentaal bijstellen’’. Of hij verwees naar de povere prestatie van Kevin Vandenbergh bleef een onbesproken gedachte.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties