Analyse Dames Zultse VV - RSC Anderlecht 3 - 7

Guillaume Belaey
Dames Zultse VV - RSC Anderlecht  3 - 7

Net zoals in de vorige wedstrijden tegen de toppers werd de wedstrijd in het eerste kwartier beslist. Hierdoor bezorgde Zultse bezoekster Anderlecht een rustige namiddag en kon het daarna zonder veel problemen de wedstrijd afwerken.

Al in de eerste minuut was het raak. Een onnodige vrijschop belandde al te gemakkelijk in het doel (0-1 – Sophie Mannaert). Anderlecht’s tweede kans was evenzeer raak. Sarina Heirbaut  is sneller dan haar belaagster (0-2). Toen waren amper 5 minuten verlopen ! Dit was nog niet voldoende. Na 10 minuten prijkte 3-0 op het bord via alweer Sarina Heirbaut. Desondanks bleef Zultse dreigen. Davina Callens kwam oog in oog met doelvrouw Van Poucke maar tilde de bal net niet hoog genoeg.

Aan de overzijde bleek Anderlecht efficiënter via een doorbraak van Mannaert (0-4). Enig concentratieverlies even nadien stelt Debbie Vandemaele in staat binnen te prikken (1-4). De Anderlechtse reactie liet echter niet lang op zich wachten want 5 minuten later scoorde Cynthia Browaeys een vijfde keer. Debbie Vandemaele doet dat drie minuten ook met een tweede tegentreffer (2-5).

In de tweede helft was er nog nauwelijks sprake van een wedstrijd. Net na de herneming knikte Niki De Cock het half dozijn tegen de Zultse touwen (2-6). Het Zultse antwoord kwam snel via een attente Martine De Witte die de Anderlechtse euforie afstrafte met een derde doelpunt. Sarina Herbaut dacht het nog sneller te kunnen want amper zestig seconden later lepelde ze de eindstand (3-7) tegen de touwen.